Bugun...



Şiddetli fırtına deprem bölgesi Malatya'da hasara yol açtı

Malatya genelinde bir süredir etkili olan sağanak yağış ile şiddetli fırtına nedeniyle bazı iş yeri ve evlerin çatıları uçup, depremzedelerin kaldığı bazı konteynerler savrulurken, bazılarını da su bastı.

facebook-paylas
Tarih: 29-11-2023 00:05


Son günlerde etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Malatya kent merkezinin yanı sıra Doğanşehir, Akçadağ ve Kale ilçelerinde mağduriyetler oluştu.

Şiddetli yağışlar nedeniyle, ulaşımda aksaklılar meydana gelirken, şiddetli fırtına nedeniyle bazı iş yeri ve evlerin çatıları uçtu. Mağduriyetin en çok oluştuğu yerleşim yeri Doğanşehir ilçesinin Kurucuova mahallesi oldu.

Yağış ve şiddetli fırtınanın etkili olduğu mahallede depremzedelerin kaldığı konteynerler savrulup klima motorları yerlerinden sökülürken, bazı konteynerleri de su bastı.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Aslan "Kurucaova'da etkili olan yağış ve fırtınadan dolayı konteynerler devrilme tehlikesi yaşadı ve konteynerlerin üzerine takılan klimalar yerinden söküldü. Ayrıca birçok konteynerda ise yağmur suları aktı. Elektrik kesintisinin sıklıkla kesilmesi sonucu konteynerlerda sadece elektrikli soba ve klima ile ısınan depremzedeler, soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadılar. Fırtına ve yağış birçok tütün iskelelerine de zarar verdi. Yetkililerden talebimiz, konteynerlerin yere sabitlenmesi ve yağmur suyunun içeriye akmaması için kaliteli branda ile kapatılması ve elektrik kesintileri için jeneratör gibi önlemler alınması" dedi.




Bu haber 427 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI