Bugun...



Sağlık ekipleri aşı için sahaya indi

Coronavirus vakalarının arttığı Batman'da, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları aşı yapmak amacıyla yoğun çalışma başlattı.

facebook-paylas
Tarih: 26-08-2021 00:05

Sağlık ekipleri aşı için sahaya indi

Sahaya inen İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleri, aşı çalışmalarını sürdürüyor. Aşılama oranının yüzde 59,4;  vaka sayısının ise 100 binde 656,8 olduğu kentte, kapı kapı dolaşan ekipler, aşı olmak istemeyenleri ikna etmeye çalışıyor. Aşı hakkı olanların ise aşılarını yapıyor. Evlerinde aşı olan vatandaşlarda yapılan uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

"ÇALIŞMAMIZDAN BİR VERİM ALMAYI BEKLİYORUZ"

Çalışmayla ilgili açıklama yapan filyasyon ekibi doktorlarından Dr. Ramazan Dağ, "250 kişilik, 5'er gruplar halinde, Batman'da ayrı ayrı 6 mahalleye girdik. Şu anda Hilal Mahallesi'ndeyiz. Burada kapı kapı dolaşarak halkımızı aşıya ikna edip, kaygılarını gidererek, onları aşı etmeye çalışıyoruz. Bu çalışmamızdan bir verim almayı bekliyoruz. Vatandaş bize karşı olumlu fakat aşıya karşı bazı tereddütleri var. Aşı olmak istemeyen bazı vatandaşlar, bizleri evlerinde davet edip ikramda bulunmak istiyorlar.  Bizler de o tereddütleri kırmak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

"HEDEFİMİZ KIRMIZIDAN MAVİ KATEGORİSİNE GEÇMEK"

Vatandaşların aşıya tereddütlü yaklaştığını belirten Dağ, "Hedefimiz; kırmızı kategoriden çıkıp, mavi kategoriye girmemiz ve en yüksek aşı oranına ulaşmaktır. Olabildiğince insanların aşı olması ve bağışıklık kazanması daha faydalı olacaktır. Herkesin aşı olması gerekir. Aşı olamayan vatandaşlarımız yoğun bakımlarda yüksek oranda entübe oluyorlar. Batman’da ciddi bir Covid-19 artışı söz konusudur. Hastalığın önüne geçebilmek için elimizdeki tek silah aşıdır. Çiçek hastalığından bu yana 150 yıldır insanlar aşılarla bağışıklık kazanıyor. Covid-19 yeni bir virüs, bu hastalığı da aşı olarak yenebiliriz." ifadelerini kullandı.

"AŞI OLARAK BU MUTASYONLARIN ÖNÜNE DE GEÇEBİLİRİZ"

Aşıların mutasyonların önüne de geçebildiğini söyleyen Dağ, “Mutasyonlar olabilir ancak daha fazla aşı olarak bu mutasyonların önüne de geçebiliriz. Aşı yapanlar, belli bir oranın üstünde artık hem hastalığı yaymayacaklar hem de hasta olmayacaklar. Bazı hastalıklar için yüzde 60 aşılama yeterli iken, Covid-19 için belli bir oranımız yok fakat tahmini olarak yüzde 85’in üzerine çıkarsak eğer bütün Türkiye’nin bu hastalıktan kurtulabileceğine inanıyoruz." diye konuştu.




Bu haber 513 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI