Bugun...



Göktaş: Hazreti Zübeyir'in kim olduğunu öğrenmek için Hazreti Muhammed'i bilmemiz lazım

Malatya'da düzenlenen "Kasım Ayı Sahabe Ayı" programında konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş, Hazreti Zübeyir Bin Avvam'ın kim olduğu öğrenmek isteyenlerin Hazreti Muhammed'i bilmesi gerektiğini belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 30-11-2023 00:30

Göktaş: Hazreti Zübeyir'in kim olduğunu öğrenmek için Hazreti Muhammed'i bilmemiz lazım

Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından "Kasım Ayı Sahabe Ayı" dolayısıyla "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" sloganıyla Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda program düzenlendi.

Sunuculuğunu Umut Uludağ'ın yaptığı program, İmam Hatib Muhammed Ali Batı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından program, Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behçet Sevgili'nin açılış konuşması, Hazreti Zübeyr Bin Avvam'ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ve erkek çocuklar tarafından Kur'an-ı Kerim'den ayetler, Hadis-i şerif okumaları ve yakın zamanda ahirete irtihal eden İslam alimlerinin sözlerini dile getirmeleriyle devam etti.

Programın anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş, "Hazreti Zübeyir'in kim olduğunu iyice anlayabilmek için önce Allah Resulü'nün (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bilinmesi lazım. Son peygamber ama onun bazı özellikleri olacak. Birincisi yetim olacak. Babasını göremeyecek ve babasızlığın nasıl bir acı olduğunu özellikle çocukluğu döneminde yaşayacak. İkincisi öksüz olacak. Annesine de doyamayacak. 6 yaşında annesini kaybetti, bu süreyi de annesiyle geçiremedi çünkü bunun 2 buçuk senesi süt annesiyle geçti. Ne baba var ne de annesi. Dikkat edin, yani Allah'u Teâlâ özel seçiyor. Bir de fakir olacak. Çocukluğunda Mekke’nin koyunlarını yaydığına dahi ciddi rivayetler var. Erkek çocukları İbrahim, Kasım, Abdullah oldu ama rivayetlere göre onlar da en fazla bir-bir buçuk yaşında vefat ettiler. Yani dikkat edin! Bir Resul geliyor. Öksüz, yetim ve fakir. Çünkü garibanın hakkını hukukunu ancak yaşayanlar bilir. Yoksa Allah'u Teâlâ saraylardan da bir peygamber çıkarabilirdi. Şehzadelerden birini bir peygamber yapabilirdi. Ayrıca Hazreti Fatıma (Radıyallahu Anha) hariç diğer bütün kızlarını kendi eliyle mezara koyuyor, yani canı ciğeri kızlarının hepsinin ölümünü de görüyor ve torun acısını da görüyor. Yani gelecek olan son peygamber her yönüyle bütün insanlara örnek olması gerekiyordu." diye kaydetti.

"İslam Avrupa’yı sarmış durumda"

"Bize sadece Kur'an-ı Kerim gelmedi, onu uygulayan bir Peygamber de geldi. Tabi o Peygambere Hazreti Ebubekir, Hazreti Ömer, Hazreti Ali, Hazreti Aişe ve Hazreti Zübeyir gibi arkadaşlar da lazımdı. Yani Kur'an kıyamet gününe kadar ebedi olarak devam edecekse, bu sahabeler de devam edecek." diyen Göktaş şunları kaydetti:

"Elhamdülillah, yeryüzünde Allah'ın dini için mallarını, canlarını, ömürlerini gençliklerini ortaya koyan nice insan vardır. Kimse moralimizi bozmasın. Yani gözümüzü korkuttukları gibi değil. Size şunu söyleyeyim. Ülkemizde ve dünyada milyonlarca hafız var. Gerçekten Allah yolunda mücadele eden ilmini arttıranlar var. 20-25 yıldır hemen hemen ülkenin birçok şehrine gidiyorum ve görüyorum. Kardeşler! kötüye gitmiyoruz, kötüye gittiğini söyleyenler kötümser insanlardır. Bunları dinlemeyin. İslam’ın Müslümanların her gün geriye gittiğini söylemek çok yanlış bir şeydir ve kabul edilecek bir şey değildir. İslam gelmekte olandır. Amerika’nın israilin ve Avrupa’nın uykularını kaçıran İslam değil mi? Müslümanlar değil mi? Müslümanlar Avrupa'da kiliseleri ya satın alıyor ya kiralıyorlar. Hıristiyanlık diye bir şey kalmamış, İslam da çoğalıyor. Bazı hayallerimiz gerçekleşmiyor olabilir. Biz zannediyoruz ki İslam’ı her zaman böyle akıncılarla, mücahitlerle birliklerle Viyana kuşatmasıyla İstanbul’un fethiyle, Tarık Bin Ziyad'ın İspanya'yı fethetmesi gibi gelişecek diye zannediyoruz ama yok Allah'u Teala bu defa farklı şekilde yapıyor. Özellikle İslam Avrupa’yı sarmış durumda. İslam ülkelerini bombalayan nice Avrupalılar Müslüman oluyor. Onun için kardeşlerim, Allah'u Teâlâ bizim bilmediğimiz şekillerde İslam'ı oralara yayıyor."

"Hazreti Peygamber Mekke'ye giderken sancağını Hazreti Zübeyir taşıyordu"

Peygamber Sevdalıları Onursal Başkanı Mehmet Göktaş

Hazreti Zübeyir'in annesi olan Hazreti Safiye'nin de tanınması gerektiğini kaydeden Göktaş, "Evet, kardeşler Hazreti Zübeyir’den bahsedeceğiz ama annesi Hazreti Safiye'yi de bilmemiz lazım. Hazreti Safiye, Abdulmuttalib’in kızı ve Peygamber Efendimizin halası. Hazreti Safiye kardeşi Hazreti Hamza’dan önce yani İlk günlerde Müslüman olmuştu. Yiğit mi yiğit. Hazreti Hamza nasıl erkek aslan ise Hazreti Safiye annemizde dişi aslan idi. Peygamber Efendimiz havarisi olan Hazreti Zübeyr'i çok seviyordu ve Mekke'ye girdiğinde sancağını Hazreti Zübeyir taşıyordu." dedi.

"Bütün dünya Muhammed Dayf ve Ebu Ubeyde'yi konuşuyor"

Göktaş, "Şu anda bütün dünya Gazze'deki el-Kassam Tugaylarını, Muhammed Dayf'ı ve Ebu Ubeyde'yi konuşuyor. Sadece iyiliklerini değil, adamlıklarını ve Müslümanlıkları konuşuluyor. Avrupa'da Kur'an-ı Kerim satışları zirve yapmış daha önce de satışı vardı ama şimdi Müslüman olanların sayısı ciddi anlamda artıyor. Yeniden bir peygamber gelmiş ve Allah’ın dini yayılıyor gibi Avrupa'da İslam yayılıyor. Hatta size şunu söyleyeyim böyle İslam’ı anlatmak için çırpınmaya falan da gerek yok. Niye? Çünkü kafirler kendileri azalıyor zaten. Onlarda doğurmak yok, evlenmek yok, yuva kurmak yok, ellerinde bir köpekleri var. Hollanda’daki adamın kudurması kendilerine göre boşa değil, akşam evinde televizyonda İslam'ı görüyor, sokağa, çarşıya çıkıyor karşısına çıkıyor İslam'la karşılaşıyor. Onlar da kendilerince önüne geçmek için İslam'ı yasaklamaya ve Kur'an-ı Kerim'i yakmaya yelteniyorlar. Niye? Çünkü İslam geliyor." ifadelerini kullandı.

"Teknolojiyi iyi kullanan gençlere sahip çıkılması gerekir"

Teknolojiyi iyi kullanan gençlere sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün israile ot tıkacak, sistemlerini bozacak teknolojiyle hemhal olan gençlerdir. Göreceksiniz bugünden sonra Muhammed Dayf’ın, Ebu Ubeyde’nin hayatını onlar çizgi film yapacaklar. Animasyon ve 3 boyutlu yapacaklar. Sahte kahramanların saltanatını bunlar yıkacak. Onun için kardeşler ümidinizi kesmeyin. Akıllı olanlara sahip çıkın Vallahi bir gün o aklını Allah'ın yolunda kullanacaktır." ifadelerine yer verdi.

"HAMAS elemanlarının yaş ortalaması 19 ile 22 arası kaza namazları yok ve çoğu da hafız"

Göktaş, "Hazreti Peygamber bir Hadis-i Şerif'te, "Benim ümmetimin misali yağmur misalidir.' diye buyuruyor. Yani bu hadisin anlamı benim ümmetimin sonu başı gibi olacak. Hatta bununla ilgili başka hadisleri de var. Gerçekten sahabe gibi insanlar gelecek mi gelecek. Geçenler de Gaziantep de miting vardı. Etkinliğe Macit diye bir HAMAS komutanı geldi. Orada neler oluyor diye sorduk. HAMAS'IN elemanlarının yaş ortalaması 19 ile 22 arası. 22'de çok az sayıda olduğunu söyledi. Ve HAMAS’ın bütün elemanlarının kaza namazı yok. Çünkü alırken kaza namazı olmayacak şartı koşuluyor. Birçoğu hafız, diğerleri de yarı ve çeyrek hafız. Onun için birileri çıkıp da böyle moral bozup 'İslam gidiyor' falan yalan söylüyor. Başkalarını, dünyayı göremiyorlar. Allah günümüzü günümüzden hayırlı eylesin. Allah'u Teâlâ yeryüzünde dininin hakimiyetini bize göstersin ve bizi de hissedar eylesin." dileğinde bulundu.

Göktaş'ın konuşmasının ardından program, seslendirilen ilahiler ve yapılan duanın ardından sona erdi.

 




Bu haber 542 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI