Bugun...



Cinsi sapkınlığa destek veren İstanbul Barosu'na avukatlardan sert tepki

İstanbul Barosu önünde toplanan bir grup avukat, baro tarafından yarın düzenlenmesi planlanan sözde "Onur Haftası LGBTİ+ Hakları Paneli"nin iptal edilmesini ve baro yönetiminin sapkınlığa alet olmamasını istedi.

facebook-paylas
Tarih: 24-06-2023 00:07

Cinsi sapkınlığa destek veren İstanbul Barosu'na avukatlardan sert tepki

İstanbul Barosu'nun, yarın sözde "onur haftası" adı altında yapacağı etkinliğe baro üyesi avukatlar tepki gösterdi. Etkinliğin iptali için İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç ile görüşme talep eden avukatlar, yanıt alamayınca basın açıklaması düzenleyerek kararı protesto etti.

İstanbul Barosu önünde bir araya gelen avukatlar, "LBGT propagandasına alet olan baro yönetimi istemiyoruz" yazılı pankart açarak baro yönetimini protesto etti.

Avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Avukat Zeynep Küçük, İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi'nin yarın sözde "onur haftası" nedeniyle düzenleyeceği sapkın panele tepki gösterdi.

"Batı merkezli LGBT ideolojisinin bilim dışı teorilerinin hukuka sokulması planlanmaktadır"

Açıklamayı okuyan Avukat Zeynep Küçük, "İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi, 24 Haziran Cumartesi günü sözde 'Onur Haftası' bahanesiyle, tam gün sürecek bir LGBT paneli yapacaktır. Panel programından anlaşılmaktadır ki, Batı merkezli LGBT ideolojisinin bilim dışı teorilerinin hukuka sokulması planlanmaktadır.  Dahası, 'toplumsal cinsiyet', 'cinsel yönelim' ifadelerinin Anayasaya yerleştirilmesini savunan ve Türk Medeni Kanunu'nun eşcinsel evlilikleri de kapsayacak şeklide değiştirilmesini talep eden foncu LGBT derneklerinin yöneticileri, panelin konuşmacıları arasındadır. Bizler ise, bugün burada Emperyalizmin LGBT adı altında doğal cinsiyet dışındaki dayatmalarına karşı çıkmak ve bütün insanlığı hedef alan, insanı kendine yabancılaştıran bu küresel baskıya alet olmaması için Baromuzu uyarmak üzere toplandık. Öncelikle bildirmek isteriz ki, maalesef Sayın Baro Başkanımız bu konudaki uyarılarımızı iletmek ve panelin iptalini istemek üzere talep ettiğimiz randevuyu bizlere vermemiştir." dedi.

"Özgürlükler ve haklar maskesiyle, cinsiyetsizliği savunmanıza müsaade etmiyoruz"

Küçük konuşmanın devamında, "Bugün, buradan, LGBT'nin ve sözde 'haklarının savunuculuğunun' emperyalist bir dayatma olduğunu haykırıyoruz. İnsan hakları kandırmacasına meydan okuyoruz. İnsanın ve insanlığın nasıl savunulacağını gösteriyoruz. Bizler kadın ve erkeğiz; çocuklarımıza anne ve babayız. Panel programınıza aldığınız 'kuir teori' denen zırvayı reddediyoruz. Özgürlükler ve haklar maskesiyle, cinsiyetsizliği savunmanıza müsaade etmiyoruz. Toplum ve hukuk nezdinde dayatılan LGBT ideolojisini kabul etmiyoruz. Bu küresel taarruza hukukun temini ve hakların korunması için kurulan bir meslek örgütü tarafından arka çıkılması kabul edilemez." diye konuştu.

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın cinsiyetiyle oynanmasına ve çocuk istismarına alet olmayın"

İstanbul Barosunun yönetimine seslenen Küçük, "İnsanın kendi vücuduyla ve doğasıyla kavgalı hale getirilmesine alet olmayın, insanlığın yıpratılmasına alet olmayın. Toplumun temel taşı olan aile kurumunun yozlaştırılmasına ve toplum yapısının bozulmasına alet olmayın. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın cinsiyetiyle oynanmasına ve çocuk istismarına alet olmayın. Toplumsal cinsiyet ideolojisinin hukuk şemsiyesi altında ve 'haklar' temelinde meşrulaştırılmasına alet olmayın. Emperyalist sistemin saldırılarına boyun eğen bir meslek örgütü istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 760 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI