Bugun...



Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi: Zaho'daki suikastın sorumlusu PKK

Irak Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, Tuğgeneral Muhammed Mirze Yunus Sofi'nin, PKK'nin saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 29-07-2023 10:59

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi: Zaho'daki suikastın sorumlusu PKK

 

 

23 Temmuz akşamı Zaho'da emekli Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Üyesi Tuğgeneral Muhammed Mirze'ye yönelik bombalı saldırının PKK tarafından düzenlendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"23 Temmuz 2023 sabaha karşı Hyundai Tucson marka sahte plakalı beyaz renkli bir araç, kontrol noktaları ve mobese kameralarının olmadığı yolları kullanarak, Zaho'ya giriş yapmış ve şehit Mirze Yunus'un evini gözlemledikleri tespit edilmiştir. Sabaha karşı saat 04.00 sularında araçtaki kişiler, şehit Mirze'nin aracına bomba yerleştirmişlerdir. Aynı günün akşamı saat 19.49'da Zaho'nun genel caddesi üzerinde hareket ettiği esnada, Şehit Mirze'nin aracına yerleştirilen bomba uzaktan kumanda ile infilak ettirilmiştir"

Bir süredir PKK yönetiminin Kürdistan Bölgesi'nde asayiş ve güvenlik güçlerinin üst düzey yöneticilerine yönelik eylem düzenlemeyi planladıklarına dair ellerinde bilgilerin bulunduğu belirtilen açıklamada, bu plan çerçevesinde PKK'nin bomba eğitimi verdiği birçok birimini Kürdistan Bölgesi'nde eylem yapmak için gönderdiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bu terörist saldırıyı kınıyor, şehit Mirze'nin ailesine başsağlığı diliyoruz. Her türlü korkakça terörist saldırılarının failleri nerede olurlarsa olsunlar, yasalarımız çerçevesinde bedelini ödeyeceklerdir" denildi. 
 




Bu haber 715 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI