Bugun...



HAKSİAD: israil insan haklarına saygı göstermeli, bu vahşetten vazgeçmeli

İşgalci rejimim Filistin'e yönelik devam ettirdiği saldırılara ilişkin açıklama yapan HAKSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Güneş, Gazze'de yaşanan sivil katliamların durdurulması, insani yardımların hiçbir şekilde engellenmemesi, Filistin'deki olaylara adil ve insani bir yaklaşım sergilemesi gerektiği belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2023 12:15

HAKSİAD: israil insan haklarına saygı göstermeli, bu vahşetten vazgeçmeli

Siyonist işgalci rejimin Filistin'e yönelik sürdürdüğü katliam ve saldırılarına ilişkin Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Diyarbakır Şubesi tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Güneş okudu.

Güneş, "işgalci israil, on yıllardır özellikle Filistin topraklarında yaşanan insani felaketi artırmaktadır. Filistin topraklarında, özellikle Gazze'de yaşayan Müslüman kardeşlerimiz temel insani haklardan ve imkânlardan mahrum bırakılmış durumdadır. Elektrik, su, gıda, ilaç ve yakıt gibi temel insani ihtiyaçlar halka verilmemekte ve insani bir felaket yaşanmaktadır. Sivil insanlar, hastaneler ve ibadethaneler acımasızca ve zalimce bombalanmaktadır." şeklinde konuştu.

"israil'in anlayabileceği bir şekilde tüm insanlar ve devletler bir araya gelmeli"

HAKSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Güneş

İsrail'in savaş hukukuna ve insan haklarına saygı göstermediğinin altını çizen Güneş, "Gazze'li Müslüman kardeşlerimizi vahşice şehit etmektedir. Son 2 hafta içerisinde 15 sağlık çalışanı, 11 basın mensubu ve binlerce masum sivil, bebek ve çocuk işgalci israil tarafından öldürülmüştür ve öldürülmeye devam ediliyor. Hastane bombalamasının ardından sözün, anlayışın ve diyaloğun tükendiği bir noktadayız. İşgalci israil'in anlayabileceği bir şekilde tüm insanların ve devletlerin bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Maalesef, küresel güçler bu zalimliğe karşı etkili bir şekilde dur dememiş, hatta destek sağlamışlardır. Sözde destek verenler de slogandan öteye gidememiştir." ifadelerini kulandı.

Küresel güçlerin Filistin'deki olaylara adil ve insani bir yaklaşım sergilemeleri gerektiğini vurgulayan Güneş, "Sivil ve savunmasız insanların öldürülmesine son verilmelidir. İlaç, gıda, elektrik, yakıt ve su gibi temel ihtiyaçlar acil bir şekilde karşılanmalıdır. Ayrıca küresel güçlerin mazlum ve Müslüman ülkelerden ve Orta Doğu'dan ellerini çekmeleri gerekmektedir. Sivil katliamlar durdurulmalı, insani yardımlar kesinlikle engellenmemelidir. Filistin'in bir devlet olarak tanınması başta olmak üzere adil ve kalıcı ateşkes sağlanması için harekete geçilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bizler, işgalci israil'in insan haklarına saygı göstermesini ve derhal bu vahşetten vazgeçmesini beklemekteyiz." diye belirtti.

"Filistin devlet olarak tanınmalı, kalıcı bir ateşkes sağlanmalı"

BM başta olmak üzere küresel güçlerin ve özellikle Müslüman ülke liderlerinin işgalcilere karşı durmaları çağrısında bulunan Güneş, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Savaşın ve çatışmanın, ekonomiyi ve ticareti her zaman olumsuz etkilediğini biliyoruz. Ancak şu an, ticaret ve ekonomik çıkarlarımızın ötesinde bir sorumluluğumuz var. Zaman, işgalci israil'e karşı insanlık ve vicdanımızı yükseltme ve "DUR" deme zamanıdır. BM, İslam İş birliği Teşkilatı, küresel güçler ve özellikle Müslüman ülke liderleri, Filistin'in yanında durmaya ve İşgalci İsrail'in haksızlığına son vermeye davet ediyoruz."




Bu haber 730 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI