Bugun...



YENİŞEHİRLİ ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Çocuk Yaşam Merkezinde, geleceğin temelleri atılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 23-10-2023 17:38

YENİŞEHİRLİ ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

Yaptığı özel çalışmalarla Türkiye’nin örnek belediyeleri arasında gösterilen Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Çocuk Yaşam Merkezindeki tüm çocuklara özel eğitimler veriliyor.

Deneyimli eğitmenlerin gözetiminde bilim, sanat ve sosyal çevreye uygun mekanlarda 3-5 yaşarası tüm miniklerin yararlandığı merkezde, temel düzeyde hayat bilgisi, matematik, İngilizce ve Türkçe derslerinin yanısıra müzik, ritim, enstrüman bilgisi, resimde çizim kabiliyeti,“dede bana masal anlat” projesiyle de çocuklara kitap okuması gibi eğitimler de profesyonel öğretmenler eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Bölgenin en büyük çocuk parkının da yer aldığı merkezde, miniklerin spor yapmaları, macera parkurlarında eğlenmeleri, kaykay ve bisiklet kullanmalarını da sağladığını belirten Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, geleceğin teminatı olan çocuklara yönelik çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

HASSAS DAVRANIYORUZ

Yenişehir Belediyesinin Çocuk Yaşam Merkezine büyük önem verdiklerini ve  buraya gelen çocukların daha iyi eğitimler almaları için büyük çaba sarf ettiklerini ve çok hassas davrandıklarını anlatan Başkan Beşikci, “Bu kentin çocuklarına ne yapsak azdır. Bu nedenle önemli bir misyon üstlendik. Geleceğimiz olan çocuklarımıza her türlü imkanı sunmak için elimizden gelen her şeyi ortaya koyduk ve koymaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda bölgenin en büyük Çocuk Yaşam Merkezini oluşturduk. Spor, kültür, sanat ve diğer birçok faaliyetlerin yapılacağı mekanlar oluşturduk. İşinde uzman deneyimli eğitmenlerimizle çocuklarımıza yönelik çalışmalar başlattık. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda bilgi almaları, eğitim görmeleri ve enerjilerini boşatmalarını sağladık. Bu çalışmalarımızla da velilerimizin az da olsa rahatlamalarını sağladık. Kültürel faaliyetlerimizle de çocuklarımızın büyükleriyle iletişimlerine yol gösterdik. İkinci Bahar Millet Kıraathanemizde büyüklerimizin çocuk yaşam merkezimizdeki evlatlarımızla iletişim kurmalarını sağladık. “Dede bana masal anlat!” projemiz ile büyüklerimiz çocuklarımıza kitap okumalarını sağladık. Çocuklarımızın, müzik, ritim ve enstrüman bilgisi, resimde de çizim kabiliyetlerinin oluşması amacıyla sınıflar oluşturduk. Çok amaçlı çocuk parkımızda, miniklerimizin spor yapmalarını ve macera parkurlarında da eğlenmelerini sağladık. Çocuklarımızın yüzlerindeki gülümsemeyi gördükçe böyle çalışmaları artırmayı sürdüreceğiz.” dedi.

 




Bu haber 373 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI