Bugun...



TMD Genel Yönetiminden Büyükelçi ÇAKIL'a Ziyaret.

2023 Mart'ının sonunda Diyarbakır'da bulunan Dışişleri Bakanı Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete Yağcı'nın Sudan'a atanması üzerine onun yerine atanan Büyükeliçi Hakan Çakıl TMD tarafından ziyaret edildi. Toplumsal Mutabakat Derneği Genel Başkanı Mahmut Şimşek ve bir kısım Yönetim Kurulu üyeleri,biz:" Sayın Büyükelçi Çakıl'a hem hoş geldiniz ziyaretinde bulunduk hem bölge işinsanı ihracatçılarımızın bazı sorunlarını Büyükelçi'mize iletme imkanı bulduk "dediler.

facebook-paylas
Tarih: 02-06-2023 00:12

TMD Genel Yönetiminden Büyükelçi  ÇAKIL'a Ziyaret.

Büyükelçiye yapılan ziyarette Genel Başkan  Mahmut Şimşek'e, Genel yönetim kurulu üyelerinden:
M.Sait Akyıldız, Tuba Parlamış, Amed Özbek ve M.Ali Abakay eşlik etti. Şimşek bu ziyarette, "daha önceki Büyükelçi Yağcı'ya iş dünyası ile ilgili ilettikleri ancak neticelenmeyen bir sorunu bu defa Büyükelçi ÇAKIL'a ilettik" dedi. Şimşek:" Sınır ticaretinde ve sınırdaki kapı girişlerde Irak Bölgesel yönetiminin Türkiye vatandaşlarına tanıdığı töleransı bizimde kapı girişlerinde Irak Bölgesel yönetiminin tanıdığı vize süresini ve kolaylığını aynı şekilde Türkiye tarafının da  Kürd ve Araplara sunmasını iş, seyahat ve sağlık turizmi konularında bölgemiz ticaret insanı için çok önemlidir" dedi ve biz,"Bölge esnafı için bu eski sorunu Sayın Büyükelçi Çakıl'a TMD heyeti  olarak yeniden ilettik.
 İhracatçılarımızı inciten bir başka sorun daha vardı. Onu da kendilerine açtık. TMD'li iş dünyasındaki üyelerimizin Türk bankalarla olan sorununu dile getirdik. Sohbetimiz sırasında Sayın Büyükelçimizden talebimiz üzerine TMD'mizin Dışilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcım, değerli kardeşim Sayın Bedrettin Karaboğa'yı  telefonla Büyükelçimiz Sayın Çakıl ile görüştürdük. Karaboğa Güneydoğuda bölge ihracatçıların Bankalarla olan mağduriyetini Sayın Büyükelçimize izah etti.
Büyükelçi Çakıl, telefon görüşmesinden sonra konuyla ilgileneceğini  ve iki hatta üç bakanlık nezninde ilgileneceğini dile getirdi" dedi.

                                               
Toplumsal Mutabakat Derneği Genel Başkanı Mahmut Şimşek, " TMD' mizi ve bölgesel sorunlarımızı çok içten karşılayan Sayın Büyükelçimize şahsım ve yönetimimiz adına  teşekkür ediyorum"dedi. Şimşek, ziyaretin sonunda 2023'te yayınlanan "Aşk ve Yaşam Üzerine Aforizmalar" ile "Siyaset ve Demokrasi üzerine Aforizmalar" adlı iki kitabını Büyükelçi Hakan Çakıl'a takdim etti.




Bu haber 1481 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI