Bugun...



Diyarbakır’da “HIV/AIDS Farkındalık Semineri” Yapıldı

1 Aralık Dünya AIDS Günü etkinlikleri kapsamında Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda “HIV/AIDS Farkındalık Semineri” gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 04-12-2023 17:39

Diyarbakır’da “HIV/AIDS Farkındalık Semineri” Yapıldı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kemal Çelen ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Şafak Kaya sunum yaptı.

Prof.Dr. Mustafa Kemal Çelen konuşmasında; “Tanı konulan kişi sayısından çok daha fazla HIV pozitif vakası bulunmaktadır. HIV/AIDS, günümüzde artık tedavi edilebilir kronik bir enfeksiyon haline gelmesine rağmen halen önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir.” Dedi.

Prof.Dr. Şafak Kaya konuşmasında; “Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Ortak Programı (UNAIDS) 2023 raporuna göre; dünya genelinde 39 milyon insanın HIV ile yaşadığı, 1,3 milyon insanın yeni tanı aldığı ve HIV/AIDS ile ilişkili nedenlerle 630.000 kişinin yaşamını yitirdiği bilinmektedir. Ülkemizin de içinde bulunduğu Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgelerinde yeni HIV enfeksiyonu tanısı alanların sayısı artmaya devam etmektedir.” Dedi.

Seminere, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Yöneticilerinin yanı sıra Dicle Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Günay Saka ve sağlık çalışanları katıldı.

 




Bu haber 487 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI