Bugun...



Bingöl Devlet Hastanesinde Biyopsi için il dışı sevkin önüne geçildi

Bingöl Devlet Hastanesinde Türkiye’de nadir olarak uygulanan metot ile örnekleme ile Biyopsi için il dışı sevkin önüne geçildi.

facebook-paylas
Tarih: 06-07-2023 18:17

Bingöl Devlet Hastanesinde Biyopsi için il dışı sevkin önüne geçildi

Bingöl Devlet Hastanesinde görev yapan Tıbbi Patoloji Uzmanı Elif Özsağır ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Hüseyin Dursun, Biyopsi konusunda gerçekleştirdikleri yöntemlerle vatandaşların il dışı sevklerinin birçoğunun önüne geçmeyi başardı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bingöl Devlet Hastanesinde görevli uzman doktorlar;

"Bingöl'de tiroit hastalıklarına yatkınlığın mevcut olduğu gözlemlenmiştir. Tiroit kanserini tespit etmek amacıyla yapılan iğne biyopsilerinde sıklıkla yetersiz numune problemi ile karşılaşılmaktadır. Bu durumda hastalarda tekrarlayan biyopsiler gerekmektedir. Hastanemizde, bölgemizde hatta Türkiye'de nadir olarak uygulanan metot ile örnekleme yapıyoruz. Bu metot hasta başında biyopsi anında hızlı boyama uygulayıp mikroskop altında materyalin yeterliliğini değerlendirmeyi sağlıyor. Böylece tiroit nodülü örneklemelerinde sıklıkla karşılaştığımız yetersiz numune problemini aşıyoruz. Ayrıca özellikli hastaların hızlı tespiti ile öncelik isteyen vakaların daha hızlı sonuçlanmasını sağlıyoruz. Ek olarak materyalin bir kısmını hücre bloğu dediğimiz teknik için ayırarak, tümör tespit edersek, tümörün alt tiplendirmesini yapabiliyoruz. Böylece ameliyat gerekli olursa ameliyatın türü için erkenden bilgi sağlamış oluyoruz. Tüm bu uygulamaların hastanemizde yapılıyor olmasından dolayı da birçok tetkik ve tanıda il dışı sevklerin önünü almış oluyor ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları hizmetleri hastanemizde karşılamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı, "Hizmetlerimiz artarak devam edecek. Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın yerinde ve kaliteli hizmet alması için çabalayacağız. Bingöl'ü dışarıya hasta sevk eden bir il değil, dışardan sevkle hasta alan bir il yapma amacındayız. Vatandaşlarımız da bizlere bu konularda yardımcı olsun." İfadelerine yer verdi.

 




Bu haber 495 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI