Bugun...



Tüm Birlik-İş Sendikası'ndan Millî Eğitim Bakanlığı işçi uygulamalarına tepki

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde işçi statüsünde çalıştırılanların yaz aylarında özleşmelerinin askıya alınması uygulamasına tepki gösteren Tüm Birlik-İş Sendikası Diyarbakır İl Başkanlığı, çalışma süresinin 12 aya çıkarılması gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 07-08-2021 19:41

Tüm Birlik-İş Sendikası'ndan Millî Eğitim Bakanlığı işçi uygulamalarına tepki

Millî Eğitim Bakanlığında işçi kadrosu ile istihdam edilenlerin okulların tatil dönemlerinde sosyal haklardan mahrum olmakla beraber sadece yıl içerisinde 10 ay maaşlarının verilmesinin adil bir uygulama olmadığını belirten Tüm Birlik iş Sendikası, uygulamanın son bulması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasını Tüm Birlik-İş Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Ümit Umdu okudu. Söz konusu uygulamayı üvey evlat muamelesi olarak nitelendiren Umdu, "Yüzde 90'ı öğretmenlerden oluşan, yaz aylarında okula gitmedikleri halde maaşlarını alan ve sosyal güvenceleri korunan bir orduya sahip Millî Eğitim Bakanlığında 2018'de kadroya geçen 30 bine yakın işçi var. Bir milyonda 30 bin, yüzde 3'lük bir orana tekabül ediyor. Yüzde 97'lik çalışanı yaz aylarında bile maaşsız ve sosyal güvencesiz bırakmayan bakanlığımız sıra işçiye gelince bu duyarlılığını kaybediyor." dedi.

"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 30 BİN İXÇİŞİ 10 AY ÇALIŞTIRMAKTA ISRAR EDİYOR"

Kamuya ait diğer birim çalışanı işçi ve memurların 12 ay çalıştığını hatırlatan Umdu, "Ancak Millî Eğitim Bakanlığı 30 bin işçi arkadaşı 10 ay çalıştırmakta ısrar ediyor. Bu durumun işçi arkadaşlarda ve ailelerinde nasıl bir kaygı, telaş ve stres oluşturduğunu anlatmaya gerek var mı? Yaz aylarında işsiz kalacakları tarih yaklaştıkça bu arkadaşlarımızda iş verimliliği de kalmaz, huzur da kalmaz." ifadelerini kullandı.

Her sene 2 ay maaştan mahrum kalmanın tek geliri olan aileler için güç bir durum olduğuna dikkati çeken Umdu, "Biraz empati yaparsak eğer, devlet bakış açısına da uymayan bir durumla karşı karşıya kalırız. Bizim devletimiz, kendi kadrolu işçisine '10 ay bendensin, 2 ay ise ne yaparsan yap' dememeli. Bu işçilerin 12 ay çalışacak şekilde istihdam edilmesi sosyal devlet olmanın da gereklerinden biridir." şeklinde konuştu.

"ÇALIŞMA SÜRELERİNİN 12 AYA ÇIKARILMASI SOSYAL ADALET ANLAYIŞININ GEREĞİDİR"

Uygulanmakta olan düzenlemeye göre Millî Eğitim Bakanlığında işçi kadrosu ile istihdam edilenlerin okullar açık olduğunda çalıştırıldığını, tatil dönemlerinde ise iş sözleşmelerinin askıya alındığına vurgu yapan Umdu, "Oysa tatil dönemlerinde okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması, okul temizliği, bahçe bakımı gibi hizmetlerin görülmesine devam edilmesi gerekmektedir." diye belirtti.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde isçi statüsüyle 10 ay çalışmak için kadroya alınan işçilerin çalışma sürelerinin 12 aya çıkarılmasını sağlamanın çalışanların huzuru ve mutluluğu ve sosyal adalet anlayışı gereğince önemli bir husus olduğunun altını çizen Umdu, bu konuda devletin söz konusu mağduriyete bir an önce çözüm getirmesi gerektiğini söyledi.




Bu haber 564 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI