Bugun...



Diyarbakır’da yeşil alanda yükselen işyerleri..!

Diyarbakır'ın eğlence adası olarak bilinen lunaparkının çevresinde hummalı bir çalışma sürdüğüne dair haberler yayıldı. Bu yeşil alanda temellerin kazıldığı ve yapıların yükseldiği gözlemleniyor. Ancak bu değişikliklerin nasıl gerçekleştiği ve hangi kişiler veya kurumlar tarafından yapı ruhsatı alındığı konusunda bazı belirsizlikler bulunuyor.

facebook-paylas
Tarih: 12-06-2023 00:20

Diyarbakır’da yeşil alanda yükselen  işyerleri..!

Yeşil alan ve ağaçlık olarak bilinen eğlence merkezi projesinin nasıl değiştirilerek yeni bir inşaat alanı haline geldiği konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır. İnşaat alanındaki yapıların izinlerinin kimler tarafından verildiği de net değildir. Bunun yanı sıra inşaat alanında yapı bildiri levhalarının olmayışı da dikkat çeken bir durumdur.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bu değişikliklere nasıl müsaade ettiği konusunda da kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Bu tür projelerin izinlerinin ve düzenlemelerin belediye tarafından yapılan planlama ve denetimler çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ancak hangi koşullar altında bu projeye onay verildiği veya verilmediği hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Ayrıca, iddialara göre Fırat Bulvarı tarafında da soğuk bir inşaat çalışması olduğu ve bu alana büyük bir market zincirinin kiralama yoluyla yerleştiği söylenmektedir. Cadde 75'e bakan tarafında ise tamamen dükkanların yapıldığı görülmektedir. 50 metrelik Fırat bulvarı tarafı da yoğunluk bir inşaat çalışması var Lunapark alanının tamamen dükkanlarla çevrildiği belirtilmektedir.

Bu gelişmelerle ilgili daha fazla ayrıntı ve resmi açıklama bulunmadığından dolayı, kamuoyunda belirsizlik ve endişe yaratmaktadır. Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek ve kesinlik sağlamak için yerel yetkililere başvurulması önerilmektedir.

 

Mehmet Zeki Özer özel haberi 




Bu haber 3001 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI