Bugun...



Diyarbakır Umut Kervanından kurban bağışı çağrısı

İhtiyaç sahibi ile hayırseverler arasında köprü işlevi gören ve bu alanda yardım faaliyetlerinde bulunan Diyarbakır Umut Kervanı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 12-06-2023 16:45

Diyarbakır Umut Kervanından kurban bağışı çağrısı

Muhtaç ve kimsesizlere yönelik barınma, ayni ve nakdi alanlarda yardım çalışmalarında bulunan Diyarbakır Umut Kervanı, her yıl olduğu gibi bu sene de binlerce aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.

Umut Kervanının kurban vekaletleri alanında sürdürülen çalışmaları hakkında bilgi veren Diyarbakır Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Abdurrahim Karadeniz, kurban kesmenin manevi sorumluluğuna dikkat çekerken hayırseverlere gözleri yollarda olan ve kurban eti bekleyen mazlum çocukları hatırlattı.

Kurbanın Allah-u Teala ile yakınlık kurmak olduğunu söyleyen Karadeniz, "Kurban bize Hazreti İbrahim'in itaatini, Hazreti İsmail'in teslimiyetini ve Hazreti Hacer'in rızasını hatırlatan bir ibadettir. Aynı zamanda zekât gibi mali bir ibadet olmanın yanında toplumsal kaynaşmanın, yardımlaşmanın en mühim göstergelerindendir." dedi.

"Kısmetse bu Kurban Bayramı'nda yetim, öksüz ve mağdurları hep beraber sevindireceğiz"

Karadeniz, "Evet yine kutlu bir mevsime giriyoruz. Kurban Bayramının heyecanı şimdiden sarmış bizleri. Her yıl olduğu gibi Diyarbakır'da kurban çalışmalarımız başlamıştır. Hedefimiz geçen yıllarda olduğu gibi yine binlerce yetim öksüz ve mağdura kurban eti ulaştırmak ve mazlum gözlere umut ve sevinç olmaktır. Diyarbakır'da gözleri yolunuzu ve yolumuzu bekleyen binlerce yetim, öksüz ve mağdurun olduğunu unutmayalım." ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı gönüllülerinin her zaman olduğu gibi bu süreçte de yardımların toplanılması ve dağıtılması hususunda fedakârca çalıştıklarının altını çizen Karadeniz, "Tüm temsilci kardeşlerimizin bu Kurban Bayramı'nda da gerekli hassasiyeti göstereceklerine ve fedakârca çalışacaklarına eminiz. Zaten şu anda da alanda çalışıyorlar. Rabbim kısmet ederse bu Kurban Bayramı'nda da yetim, öksüz ve mağdurları hep beraber sevindireceğiz." şeklinde konuştu.

Kurban bağışı konusunda hayırseverlere seslenen Karadeniz, "Kurban hisse bedelimiz Türkiye genelinde 5 bin TL'den başlıyor. Bu konuda hayırseverlere çağrımız, gelip kurbanlarını bize bağışlasınlar. İnşallah onların yerine biz mağdur ve yetimleri sevindireceğiz. Onları da bu hayra ortak edeceğiz. Allah-u Teala şimdiden yapacakları hayırları kabul etsin." diye belirtti.

 




Bu haber 510 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI