Bugun...



TÜRK-İŞ: Asgari ücret toplantısının ilkinde bir rakam konuşulmadı

Asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısının ardından açıklama yapan Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) asgari ücret komisyon üyesi Veli Solak, ilk toplantıda bir rakam konuşmadıklarını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 13-06-2023 18:38

TÜRK-İŞ: Asgari ücret toplantısının ilkinde bir rakam konuşulmadı

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılının ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere bugün Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

Toplantıda komisyonda işçi kesimini temsilen, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Tarım-İş Genel Başkanı İlhami Polat, Türkiye Çimse-İş Genel Başkanı Zekeriya Nazlım ve TÜRK-İŞ Danışmanı Enis Bağdadioğlu yer aldı.

Toplantının ardından konuşan TÜRK-İŞ asgari ücret komisyon üyesi Veli Solak, sürecin bayramdan önce sürecin bitmesini istediklerini belirti.

Solak, "İkinci toplantı yarın da olabilir, bu akşam da olabilir, ertesi gün de olabilir. Şu an herhangi bit tarih yok. Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz Türkiye Yüzyılına yakışır bir şekilde toplantının bir an önce bitmesi ve asgari ücretli çalışanların da günün şartlarına göre, yaşana ekonomik krizlere göre, ev kiralarına göre ve hayat pahalılığına göre ücretlerinin güncellenmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi önümüzdeki günlerde veya ileriki saatlerde resmi açıklamayı yapacağız. Toplantıda herhangi resmi bir rakam konuşulmadı." dedi.




Bu haber 539 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI