Bugun...



HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya: Fahiş kira artışları ne vicdani ne de İslami’dir

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, halkın, fahiş kira artışlarından dolayı mağduriyetler yaşadığını belirterek, fahiş kira artışlarının insani olmadığını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 15-06-2023 00:03

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya: Fahiş kira artışları ne vicdani ne de İslami’dir

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, fahiş kira artışlarından dolayı halkın yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek için emlak sektörü ve İl Ticaret Müdürlüğüne ziyaretler gerçekleştirdi.

Alpaya, yaptığı görüşmelerde, emlak sektörü temsilcilerinin, fahiş kira artışı yapanlara yönelik caydırıcı önlemlerin alınması gerektiği konusunu olumlu karşıladıklarını aktardı.

Emlak sektörü temsilcileriyle görüşmesinin ardından İl Ticaret Müdürü Vahap Tanık’ı ziyaret eden Alpaya, bu konuda mağduriyet yaşayan vatandaşların resmi anlamda haklarını arayacak ve iletecek kurumların başında İl Ticaret Müdürlüğü geldiğini ifade etti.

"Kentte insanlar ev kiralayamaz duruma geldi"

Yapılan görüşmeler sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, hükümetin fahiş kira artışlarına yönelik adım atmasını olumlu bulduklarını söyledi.

Alpaya, "Kira artışlarının nedenleri arasında 11 ilde yaşanan depremin de etkisi var. Çünkü yaşanan depremden dolayı konut ihtiyacı çoğaldı ve yeni konut sayısının artırılması lazım. Piyasada kiralık ev var ama fiyatlar yüksek ve hiç ummadığımız rakamlara ulaştı. Ev kiraları ilimizde 3 ila 5 bin liraya kadar yükselmiş durumda. Durum böyle olunca herkes ev kiralayamıyor. Kiracılar da artık ev bulmada zorlanıyor. Yüksek kiralara herkes ev tutamıyor. Halkımızdan özelikle ev sahiplerinden kiracılara uygun bir şekilde evlerini kiraya vermelerini bekliyoruz. Peygamberimiz Aleyhisselam, 'Zorda olan bir kardeşimizin ihtiyacını karşılarsak Allah da sıkıntılarımızı kolaylaştırır.' buyuruyor." ifadelerini kullandı.

"Kira artışlarını önlemek başta hükümete sonra da ilimizde bulunan yetkililere görevdir"

Alpaya, "Toplumsal birçok konuda olduğu gibi kira konusunda da anlayışlı ve vicdani hareket etmemiz gerekir. Fahiş kira artırılması ne vicdani ne de İslami’dir. Çünkü fakir fukaraların çoğu kiracı ve işleri çok zorlaşmış durumda. Şu an kira artış bedeli olan yüzde 25 bile bize göre çok yüksek. Çünkü eski senelerde bu oran yüzde 10 ile 15 aralığındaydı. Kira artışlarını önlemek başta hükümete, sonra da ilimizde bulunan yetkililere düşer. Bir bütün olarak toplumun her bir ferdi toplumsal konularda duyarlı olmalı, iyilikte bir birimize örnek olmalıyız." dedi.

"Devletin dar gelirli vatandaşlar için toplu konut sayısını arttırması gerekir"

Alpaya, son olarak, "Devletin özellikle dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik toplu konut sayısını artırması ve bununla beraber yerelde kentsel dönüşümün önünün açılması gerekir ki müteahhitler girişimlerde bulunsun. Bu da yasal olarak şartların uygunlaştırılmasıyla olur. Böyle olunca konut sayıları artacaktır. Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de emlak kiralama sıkıntısı çok yaygın hale geldi. Bu anlamda acil önlemler konusunda çözümler üretilmesi lazım." ifadelerini kaydetti.




Bu haber 603 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI