Bugun...



Vatandaşlar enjeksiyon bölümünde sadece bayan ya da erkek hemşirenin olmasına tepki gösterdi

Batman'da hastane acil servisine başvuran hastaların enjeksiyon odasında ya bayan hemşire ya da erkek hemşire ile kısıtlanmasına tepki gösteren vatandaşlar sorunun bir an önce çözülmesi çağrısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 06-06-2023 00:01

Vatandaşlar enjeksiyon bölümünde sadece bayan ya da erkek hemşirenin olmasına tepki gösterdi

Batman İluh Devlet Hastanesi Acil enjeksiyon odasında sadece bir hemşirenin çalışması vatandaşların şikâyetine neden oldu. Şiddetli baş ağrısı nedeniyle iğnesini yapmak için enjeksiyon odasına giden bayan hasta, enjeksiyon odasında bayan hemşirenin olmamasından şikayetçi oldu.

 

 

Enjeksiyon odasında ya bayan hemşire ya da erkek hemşire olarak tek kişinin çalışmasına tepki gösteren hastanın eşi Yavuz Yansıt, uzun süredir birçok vatandaşın şikâyetçi olduğu bu sorununa yetkililerin kalıcı bir çözüm bulması çağrısında bulundu.

Enjeksiyon odasında tek hemşirenin olması birçok vatandaş açısından da sorun olduğunu ifade eden vatandaş Yansıt, "Eşimin şiddetli baş ağrısı nedeniyle Batman İluh Devlet Hastanesi aciline geldik. Ayakta muayeneden sonra bizi enjeksiyon odasına yönlendirdiler. Enjeksiyon sırasında bir müddet bekledikten sonra çalışan arkadaşa bayan hemşirenin olup olmadığını sordum. Bayan hemşirenin bir iki saat içerisinde gelebileceğini ve bu tür durumlarda beklemek zorunda olduğumuzu söyledi." dedi.

"Bölgemizin hassas olduğu bu konuya bir an önce çözüm üretmeleridir"

Yavuz Yansıt

Hastaneye her gittiklerinde enjeksiyon odasında ya zorunlu bir bayan hemşire ya da zorunlu bir erkek hemşireyle karşılaştıklarını belirten Yansıt, "Danışmaya sıkıntımızı ileteceğimiz yetkili biriyle görüşebileceğimiz sordum. Bizi bir hanımefendiye ve beyefendiye yönlendirdiler. Bölgemizin hassasiyetini ilgilendiren bir konunun olduğunu bunun da giderilmesi konusunda talebimizi ilettik. Bu gibi durumlarda defalarca aynı sorun ve sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Her geldiğimizde ya zorunlu bir bayan ya da zorunlu bir erkek hemşire bulunuyor. Bu gibi durumlarda ya gidip iki saat sonra gelmek sorunda kalıyoruz ya da beklemek zorunda kalıyoruz. Bununda mağduriyetini yaşıyoruz. Yetkililerden isteğimiz bölgemizin hassas olduğu bu konuya bir an önce çözüm üretmeleridir. Çözümün de halkımız için daha iyi olacağını düşünüyorum." İfadelerini kullandı.

"Sorunumuz şikayet ve talep üzerine çözüldü ama birçok bayan bu mağduriyeti yaşıyor"

Zehra Yansıt

Birçok bayanın bu sorunu yaşadığına tanık olduğunu belirten hasta Zehra Yansıt ise şunları söyledi:  

"Şiddetli baş ağrısından dolayı İluh Devlet Hastanesi Aciline geldim. Ayakta muayene olduktan sonra enjeksiyon odasına yönlendirildim. Orada bayan hemşire yoktu ve talep ettiğimde bir saat içerisinde geleceğini söylediler. Bende baş ağrısından dolayı dayanamadığımız kısa sürede iğnemin yapılmasını istedim ama bana 'bayan hemşire yok, Ya bekleyeceksiniz ya da erkek hemşire iğneyi yapacak' dediler. Bende kabul etmedim. Yetkilere bir bayan hemşirenin gelmesi için rica ettik. Bu şekilde bir sıkıntı yaşadık ve bizim gibi bekleyen birçok bayanda bu mağduriyeti yaşadı. Şikâyet ve talebimiz üzerine mağduriyetimiz o an giderildi ama bu sorunu sürekli yaşıyoruz. Yetkililerden bu sorunun kalıcı bir şekilde giderilmesini istiyoruz."

Konu ile ilgili görüştüğümüz hastane yetkilileri; söz konusu şikâyetler üzerine acil enjeksiyon odasında aynı anda bir bayan hemşire ve bir erkek hemşirenin hastalara hizmet vermeye başladığını belirtildi.

 

 




Bu haber 627 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI