Bugun...



Yeni Küresel Finansal Pakt Zirvesi sonuç bildirisi açıklandı

Fransa'da düzenlenen Yeni Küresel Finansal Pakt Zirvesi'nde dünya liderleri bir araya geldi. Liderler, küresel finans kuruluşlarında reform yapılmasında mutabık kaldı.

facebook-paylas
Tarih: 24-06-2023 00:39

Yeni Küresel Finansal Pakt Zirvesi sonuç bildirisi açıklandı

Fransa'nın başkenti Paris'te en az 40 devlet ve hükümet başkanı iki gün süren Yeni Küresel Finansal Pakt Zirvesi'nde bir araya geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron zirvede yaptığı açıklamada, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu gibi küresel kuruluşlarda reform yapılması konusunda tam mutabakat sağlandığını ifade etti.

Macron, söz konusu reformların kuruluşları daha verimli, daha adil ve günümüz dünyasına daha uygun hale getireceğini söyledi.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva da zirvenin kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, "Şunu çok net bir şekilde söylemeliyiz, Dünya Bankası ve IMF dünyanın beklentilerini karşılamıyor" ifadelerine yer verdi.

IMF'nin "sorumsuzca" Arjantin'e büyük bir kredi verdiğini ve Arjantin hükümetinin bu parayla ne yaptığını tam olarak bilmediklerini ifade eden Lula da Silva, "Bugün Arjantin çok farklı bir durumun içinde çünkü IMF'ye geri ödeyecek yeterli doları yok" dedi.

Lula da Silva, "Bu mekanizma ile zengin her zaman zengin, fakir her zaman fakir olacak" dedi.Almanya Başbakanı Olaf Scholz da bu kurumların yönetim şekli ve faaliyetleri konusunda reformlar yapılmasını desteklediğini belirtti.

Zirve bildirisinde, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelere yönelik 100 milyar dolarlık finansman taahhüdünün bu yıl yerine getirilmesi yönelik yüksek bir beklenti olduğu ifade edildi.

 




Bu haber 717 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI