Bugun...



Diyarbakır'ın Sur ilçesinde İftira atılarak katledilen Ergün Arslan'ın ailesi adalet bekliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Ergün Arslan cinayetine ilişkin mahkeme çıkışında konuşan ailesi, iddia edildiği gibi taciz suçunu işlemediğini, ona iftira atıldığını belirterek katillerinin en ağır şekilde cezalandırılması talebinde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 30-05-2023 18:36

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde İftira atılarak katledilen Ergün Arslan'ın ailesi adalet bekliyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Anzele Parkı'nda 3 Nisan 2022 yılının Ramazan ayında, 12 yaşındaki kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddiasıyla oruçlu olduğu halde darp edilip bıçaklanan Ergün Arslan (40), yaralı haliyle saldırgan grup tarafından sokaklarda gezdirilmiş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından çevredeki güvenlik kamerası ve Kent Güvenlik Yönetimi Sistemleri (KGYS) kameralarını inceleyen polis, olayla ilgili 1'i yetişkin, 5'de çocuk yaşta olmak üzere 6 kişiyi gözaltına almıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.E. (23), S.D. (16) ve E.H.T. (16) tutuklanmış, 3 sanık ise adli kontrol şartıyla yargılanmaya başlamıştı.

Tacizin odağındaki kız çocuğuyla görüşen polis, Ergün Arslan'ın fotoğrafını göstermiş ancak kız çocuğu fotoğrafını çeken şahsın Ergün Arslan olmadığını söylemişti.

Konuyla ilgili Diyarbakır Adliyesi önünde konuşan maktulün eşi Azize Arslan, eşine iftira atıldığını belirterek sorumluların ağırlaştırılmış müebbet ceza ile cezalandırılması talebinde bulundu. Ergün Arslan'ın kardeşi Süleyman Arslan ise bugün çıkılan mahkemede hepsinin tutuklanması gerekirken bir kişinin tahliye edilmesine tepki gösterdi.

"Sebepsiz yere eşime iftira atılarak katledildi"

Önce darp edilip sonra bıçaklanarak katledilen Ergün Arslan'ın eşi Azize Arslan, "Adalet istiyorum. Suçlulara ağırlaştırılmış müebbet istiyorum, başka hiçbir şey de istemiyorum. Eşim geçen sene Ramazan ayında katledildi. Sebepsiz yere eşime iftira atılarak katledildi. Onları Allah'a havale ediyorum. Allah'ın adaletine güveniyorum. Ağırlaştırılmış müebbet istiyorum." şeklinde konuştu.

 "Soytarı, serseri ve çete takımıdırlar, yarın öbür gün başkalarına da zarar verecekler"

Olayın yaşandığı günü ve mahkemede çıkan kararları dile getiren maktulün kardeşi Süleyman Arslan, "3 Nisan 2022 yılında Anzele Park'ında bir olay yaşandı. Şu an ilk duruşması gerçekleşti. 3 sanık tutuklu, diğer 3 sanık ise adli kontrol şartıyla yargılanıyordu. Deliller ve ifadeler ispatlı olmasına rağmen, ilk ve ikinci ifadeleri birbirini tutmamasına rağmen E.H.T. denen şahıs tahliye edildi. Buna karşıyız, adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Umudumuz da bu yöndedir. Orada hepsinin tutuklanması gerekirken, tutuklu sayısı 2'ye düştü. İşlenen cinayet vahşettir ve katliamdır. Görüntüler ortadadır, gövde gösterisi yapılarak onu bir köşeye atıyorlar. Bu nasıl bir adalettir? Hepsi birbiriyle çelişkili ifade veriyorlar. İlk ifadelerinde 'Bizzat kendi gözümle vurduğunu gördüm' deyip ikinci ifadesinde ise 'görmedim, sadece duydum' diyor ve suçu birbirinin üzerine atıyorlar. Kendilerini kurtarma çabasındalar, başka bir amaçları yok. Soytarı, serseri ve çete takımıdırlar. Şimdi birini bıraktılar o da ellerini sallaya sallaya mahallede kendilerince bir şeyler yapacaklar. Yarın öbür gün başkalarına da zarar verecekler." ifadelerini kullandı.  

"Adalet, er ya da geç tecelli edecektir ve saklanan failler de adalet önünde hesap verecektir"

Katledilen Ergün Arslan'ın Avukatı Uğur Bingöl, "Geçen sene acı bir olayda kaybettiğimiz Ergün Arslan'ın katillerinin yargılandığı duruşması yapıldı. Karşımızda yaşları küçük çocuklar var, birilerini saklıyorlar. Adalet, er ya da geç tecelli edecektir ve saklanan failler de adalet önünde hesap verecektir. Bizim çabamız bu yönündedir. Umarım en kısa zamanda adalet tecelli eder. Mahkemede biri yetişkin diğer 5 kişi ise çocuk olup toplamda 6 kişi yargılanıyor. 3 kişi tutuksuz yargılanırlarken, biri tahliye edilip şu anda 2 kişi tutukludur. Bir sonraki mahkeme ise 24 Ekim'e ertelendi. Tanık olarak dinlenecek şahıslar çağrıldı. Dosya, bilirkişi incelenmesi için emniyete tevdi edilecek." dedi.




Bu haber 1300 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI