Bugun...



Diyarbakır'da husumetli iki aile arasında barış sağlandı

Diyarbakır'da Bismil İlçesi Ambar Mahallesi’nde Koç ailesi ile Işıklar ailesi arasındaki husumet, kanaat önderlerinin devreye girmesi ile barışla sonuçlandı.

facebook-paylas
Tarih: 26-06-2023 08:47

Diyarbakır'da husumetli iki aile arasında barış sağlandı

Bismil İlçesinde 2020 yılında kurulan Kanaat Önderleri Derneği, husumetleri barış ile sonlandırmaya devam ediyor.

Kurulduğu günden bugüne kadar bölgede yüzlerce husumeti barış ile neticelendiren Bismil Kanaat Önderleri Derneği, Bismil ilçesinde önemli bir husumeti daha barış ile sonlandırdı.

Bismil ilçesi Ambar Mahallesi’nde Koç ailesi ile Işıklar ailesi arasında 7 Kasım 2022 tarihinde çıkan silahlı kavgada 1’i ağır 2 kişi yaralanmıştı.

Daha sonrasında devreye giren Bismil Kanaat Önderleri Derneği Barış Komisyonu üyeleri Ali Bilmez, Molla Musa Kılıç Nufer Şen ve Abdullah Bahar uzun süren çabaların ardından tarafları barışmaya ikna etti.

Tarafların barışmayı kabul etmesi ile barış töreni düzenlendi.

Ambar Mahallesi Taziye Evinde düzenlenen barış törenine, Kanaat Önderleri, tarafların akrabaları ve köy sakinler iştirak etti. Barışmayı kabul eden taraflar tek tek Kur’an’ı Kerim’in altından geçerek yemin ettiler ve ardından tokalaşarak barıştılar.

Kanaat Önderleri Derneği Barış Komisyonu B Grubu Başkanı Molla Musa Kılıç,  Ambar Camii İmamı Şehmuz Altun ve Muhtar Abdullah Bahar barışın önemine vurgu yapan birer konuşma yaptılar.




Bu haber 1005 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI