Bugun...



Hayat pahalılığı ikinci el sobalara rağbeti artırdı

Havaların soğumasıyla beraber odun soba satışlarının arttığını belirten soba satıcıları, hayat pahalılığı halkın ikinci el sobalara rağbetini artırdığını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 29-11-2023 00:15

Hayat pahalılığı ikinci el sobalara rağbeti artırdı

Kış aylarının başlamasıyla soba satışlarında da artış yaşandı. Şehir merkezinde doğal gaz kullanımın artmasıyla soba satışlarında düşüş yaşandığını ifade eden soba satıcıları, ancak köylerde kalan ve halen doğal gaz kullanmayan vatandaşların odun sobası almaya devam ettiğini belirtti.

Bilal Bakır

Batman'daki soba üreticisi Bilal Bakır,  hayat pahalılığının halkı ikinci el odun sobalarına yönlendirdiğini söyledi.

Aldıkları ikinci el sobaları tamir ettikten sonra sıfırdan faksız hale getirdiklerini belirten Bakır, 2-3 bin lira arasında olan sobaları yarı fiyatına sattıklarını aktardı.

"İkinci el sobalara yönelme var"

Bakır, "Kış ayları başlamadan 2 ay önce hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu süreçte kova ve soba imalatlarını yapıyoruz. Tabi hazır olarak fabrikalardan gelen sobalarımız da var. Kış aylarından beklentimiz var ama artan fiyatlardan dolayı millet ikinci el sobalara yönelmiş durumda. Şu an ikinci el sobalarımız daha çok rağbet görüyor. İkinci el sobalar, iç sacı, kapak ve diğer tamirlerini yaptığımız için ön planda oluyor." ifadelerini kullandı.

"Doğal gaz satışları düşürdü"

Doğal gaz kullanımının artması soba satışlarını kısmen de olsa olumsuz etkilediğini ifade eden Bakır, "Doğal gaz kullanımın artmasıyla soba satışlarında düşüş var ama yüzde 100 bir düşüş yok. Şu anda köylerde kalanlara ve hatta doğal gazlı evlere dahi odun sobalarının kurulduğuna şahit olduk. Yeni soba fiyatları 500 liradan başlıyor ve 12 bin liraya kadar da sobalarımız mevcuttur. İkinci el sobalar biraz daha rağbet görüyor." diye konuştu.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Türkiye'nin ihracat hacmi 255 milyar dolara yükseldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 255 milyar dolara erişen ülke ihracatının 240 milyar doları sanayi ürünlerinden oluştuğunu belirtti.

TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gündeme ilişkin açıklamasında bulundu.

Toplantının ardından sosyal medya X hesabı üzerinden açıklamada bulunan Kacır, yatırım ve istihdama dikkat çekti.

Paylaşımında Kacır, "İhracat, rekabet gücü demek, yatırım demek, üretim ve istihdam demek. 255 milyar dolara erişen ihracatımızın 240 milyar doları sanayi ürünlerinden oluşuyor. TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında ihracatçılarımızla birlikteydik. Katma değerli ve yüksek teknolojili ihracatı artırma, yatırımları hızlandırma ve sanayimizin rekabet gücünü yükseltme konusunda yürüttüğümüz çalışmaları istişare ettik." ifadesine yer verdi.

 




Bu haber 668 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI