Bugun...



Dicle ÜNİVERSİTESİ “ENGELSİZ HAYATLAR PANELİ” DÜZENLENDİ

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda “Engelsiz Hayatlar Paneli” düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 04-12-2023 17:35

Dicle ÜNİVERSİTESİ “ENGELSİZ HAYATLAR PANELİ” DÜZENLENDİ

Düzenlenen panele Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan, dekanlar, akademisyenler, dernek temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasında bulunan Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan Gül Güven, 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, 3 Aralık gününün “Engelliler Günü” olarak ilan edildiğini ve üniversitemiz bünyesinde 90’a yakın engelli öğrenci olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Güven, "Toplumsal farkındalığın artması için yapılan bu etkinlikler engellilerimizin sorunlarını azaltması açısından önemlidir. Engellilerimizi anlamaya çalışmak, tanımak, farkında olmak, sorunlarını çözmek ve onları dinlemek bizim başlıca görevimizdir. Eğitim hayatları boyunca her zaman öğrencilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatarak herkese engelsiz yarınlar dilerim" dedi.

Edebiyat Fakültesinde eğitim gören görme engelli Serhat Özcan’ın bağlama eşliğinde seslendirdiği şarkıların akabinde panele geçildi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Ayşegül Üzbaş, 1. Sınıf Resim-İş Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Mehmet Nebi Aslan, Diyabet Hastası Zehra Miray Demir, İletişim Fakültesi 1. sınıf öğrencisi ve kamu çalışanı Azize Dinç, yaşadıkları zorluklarla ve elde ettikleri başarılarla ilgili birer konuşma yaptı.

Panel sonunda panelistlere, dernek temsilcilerine ve topluma hizmet dersi kapsamında katılım sağlayan öğrencilere teşekkür belgesi takdim edildi.




Bu haber 431 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI