Bugun...



Fırsatçılar Sultan Şeyh Musa Türbesini Ziyaret Edenlerden Ayak Bastı Parası Talep Ediyor:

Mardin il sınırları içerisinde bulunan ve Türkiye’nin değişik illerinden vatandaşların sıklıkla ziyaret ettiği Sultan Şeyh Musa Türbesinde son zamanlarda kimliği belirsiz kişiler tarafından ziyaretçilerden ayak bastı parası talep edildiği iddia edildi.

facebook-paylas
Tarih: 09-06-2023 00:15

Fırsatçılar Sultan Şeyh Musa Türbesini Ziyaret Edenlerden Ayak Bastı Parası Talep Ediyor:

Türbenin otoparkı ve lavaboları ücretli olduğu bilinen bir gerçek iken, türbe çevresinde de ayakbastı parası talep edilmesi ziyaretçilerin manevi bir atmosfer beklediği bu kutsal mekanın fırsatçıların insafına terk edildiği hissini uyandırdı. Kim olduğu bilinmeyen kişilere ücret ödemek zorunda kaldıklarını iddia eden vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak bu soruna çözüm bulunmasını istedi.

 

Ziyaretçilerin rahatsızlık duyduğu ve 50 TL ücret talep eden kişi veya kişilerin resmi belgelerini ibraz etmediği belirtildi. Bu durum, vatandaşları tedirgin ederek yetkililere başvurmaya yönlendirdi. Vatandaşlar, gazetemizin ihbar hattına da yardım taleplerini ileterek bu soruna dikkat çekmeye çalıştı.

Türbeyi ziyaret etmek isteyenlerin manevi bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirme beklentisiyle geldiği bu türbenin, fırsatçıların göz diktiği bir alan haline gelmesi oldukça üzücü. Ziyaretçilerin huzurunu bozan bu tür davranışlar, tarihi ve kültürel değerlere saygı göstermeyen kişilerin varlığını gösteriyor.

Yetkililerin bu duruma acilen müdahale etmesi ve güvenlik önlemlerini artırarak türbenin manevi değerine yakışır bir ortam sağlaması gerekiyor. Aynı zamanda ücret talep eden kişilerin kimliklerinin tespit edilerek gerekli yasal işlemlerin yapılması önem taşıyor.

Mardin ilinde bulunan bu türbenin özellikle ziyaretçilerin yoğun ilgisine maruz kalması, tarihi ve dini önemi göz önüne alındığında bu tür olayların yaşanmaması gerektiğini gösteriyor. Tarihi ve kültürel miraslarımıza sahip çıkmak, herkesin görevi olmalı ve bu gibi fırsatçı davranışları engellemek için toplumsal bir bilinç oluşturulmalıdır.




Bu haber 1004 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI