Bugun...



Diyarbakır’da Anız Yangınlarıyla Mücadele Timi Kuruldu

Diyarbakır’da Anız yangınlarıyla mücadelede topyekun seferberlik ilan edildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan 80 kişilik Anız yangınlarıyla mücadele ekipleri, Diyarbakır’da Anız yangınlarına karşı çalışmalarını sürdürüyor.

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2023 14:00

Diyarbakır’da Anız Yangınlarıyla Mücadele Timi Kuruldu


Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı 17 İlçe Müdürlüğünde de kurulan anız yangınları ile mücadele ekipleri bir yandan arazi kontrolleri ve denetimler gerçekleştirilirken, diğer yandan da eğitim çalışmalarını yürütüyor. 
Anız yangınları ile mücadele kapsamında talep doğrultusunda kolluk kuvvetleri ve zabıta ekiplerinin tespit çalışmalarına dahil olacakları öğrenildi. 
2023 Yılı Anız Yangınlarını Önleme çalışmaları kapsamında Anız yangınlarının engellenmesine ilişkin metni camilerde Cuma Namazı hutbelerinde okunması için İl Müftülüğüne gönderildi. 
Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mustafa Korkutan, 2023 yılı dekara anız yakma cezasının 244,09 TL olduğunu ifade ederek, “Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahalde işlenmesi durumunda ceza 5 kat artmaktadır. Şu ana kadar yanan alanlarla ilgili tutanaklar ve işlemler yapılmakta, olup cezai işlemlere başlanmıştır” dedi. 
18 BİN ÇİFTÇİ ANIZ YANGINLARINA KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak, 2022 yılında 181 köyde yaklaşık bin 787 üreticiye anız yakılmaması, anız yangınlarının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gibi konularda eğitim ve bilgilendirme toplantısı yaptıklarının altını çizen Korkutan, “Bu çalışmalar kapsamında 3 bin 781 broşür, bin 840 liflet, 6 bin 474 çiftçi mektubu dağıtıldı. Bu arada, 18 bin 911 çiftçiye SMS yoluyla gerekli bilgilendirmeler yaptık. 
32 KİŞİYE 50 BİN 837 TL İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ
Yine 2022 yılında, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca idari yaptırım uygulanmak üzere İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne gönderilen toplam 32 adet cezai işleme 50 bin 837 TL idari para cezası kesildi” diye konuştu.




Bu haber 610 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI