Bugun...



DİCLE ELEKTRİK ŞİDDETLİ YAĞIŞLARA KARŞI HAREKETE GEÇTİ:

ŞANLIURFA'DA KRİZ MASASI VE ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ

facebook-paylas
Tarih: 14-02-2024 14:58

DİCLE ELEKTRİK ŞİDDETLİ YAĞIŞLARA KARŞI HAREKETE GEÇTİ:

Şanlıurfa'da Dicle Elektrik, olumsuz hava ve doğal koşullara meydan okuyarak, abonelerine kesintisiz enerji sağlamak adına sahadaki çalışmalarına devam ediyor. Kentte gece saatlerinde etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışlar sonucu, bazı bölgelerde sel riskinin oluşması üzerine harekete geçen Dicle Elektrik, Şanlıurfa İl Müdürlüğü bünyesinde bir kriz masası kurdu. Bu kapsamda, 150 personelden oluşan 50 acil müdahale ekibi teyakkuz durumuna geçirildi. Sel riskinin bulunduğu bölgelerde güvenlik önlemleri amacıyla kontrollü elektrik kesintileri uygulanırken, il merkezinde meydana gelen elektrik arızaları ise hızla giderildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Şanlıurfa için verdiği şiddetli yağış uyarısına istinaden Dicle Elektrik, olası olumsuzluklara karşı kapsamlı önlemler aldı. Şanlıurfa İl Müdürlüğü, muhtemel gelişmelere hızla müdahale edebilmek için bir kriz masası kurdu ve 150 personelden oluşan 50 acil müdahale ekibini göreve hazırladı. Acil müdahale ekipleri, özellikle selden etkilenebilecek kritik noktalarda gece saatlerinden itibaren görevlendirildi. Aynı zamanda, sel başta olmak üzere ciddi elektrik arızalarına karşı mobil jeneratörler de hazır hale getirildi. Şehir genelinde belirlenen riskli bölgelerde, güvenlik önlemleri çerçevesinde kontrollü elektrik kesintileri uygulandı. Şiddetli yağışın etkisinin azalması ve sel riskinin ortadan kalkmasıyla bu bölgelere elektrik sağlanmaya yeniden başlandı.

Tüm ihtimalleri göz önüne alarak çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, merkez ilçelerden Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü’de yağıştan kaynaklı arızalara kısa süre içerisinde müdahale ederek kesinti yaşanan yerlere yeniden enerji verdi.

Personel 7/24 özveriyle çalışıyor

Çalışmaları yerinde inceleyen Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, olumsuz hava koşullarından etkilenen ve kimi arıza sebebiyle, kimi de güvenlik amacıyla kontrollü olarak gerçekleşen kesintilerin tamamının giderildiğini ve tüm kente kesintisiz elektrik enerjisi verilmeye devam edildiğini söyledi. Obut,  “Geceden beri devam eden yağışlardan yaşanan kesintilere ekiplerimiz müdahale etmek için 7/24 özveriyle çalışıyor. Merkez ilçelerimizde şu an itibariyle olumsuz bir durum bulunmuyor. Diğer ilçelerimizde de personellerimiz yaşanan kesintilere anlık olarak müdahale ediyor.” diye konuştu.

Obut, hava muhalefetine bağlı olarak, meydana gelebilecek arızalara karşı abonelerin, 7/24 hizmet sunan ‘186’ numaralı Çağrı Merkezi2ne arıza ihbarlarının yanı sıra talep, öneri ve şikayetlerini iletebileceklerini, tüm başvuruların anlık olarak takip edildiğini belirtti. 




Bu haber 454 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI