Bugun...



Güneydoğu Güncel Gazetesi Yazdı Festival İptal Edildi.

Son günlerde dünya genelinde büyük yankı uyandıran İsrail-Filistin çatışması, sivillerin hayatını tehdit eden bir boyuta ulaşmış durumda. İsrail, Filistin topraklarında masum kadın ve çocukları hedef alan savaş silahlarıyla ibadethaneleri, okulları ve hastaneleri vuruyor. Bu olaylar, birçok kesim tarafından soykırım olarak değerlendirilmekte ve uluslararası toplumun dikkatini çekmekte.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-10-2023 20:34:00 Tarih: 14-10-2023 20:15

Güneydoğu Güncel Gazetesi Yazdı Festival İptal Edildi.

 

Haber Merkezi -

Ancak bu acımasız çatışmanın gölgesinde, Türkiye'nin Güneydoğu şehri Diyarbakır'da düzenlenmesi planlanan bir festival girişimi büyük bir tartışma yarattı. "Güneydoğu Güncel Gazetesi," bu konuda geniş bir çerçevede haberleştirdi. Gazetemizin genel yayın yönetmeni Mehmet Zeki Özer ve Gazetemiz Köşe Yazarı ve Şehir Araştırmacısı Mehmet Ali Abakay , festivalin iptal edilmesini talep eden ilk açıklamayı yaptılar. 

Bazı STK'lar'ın yanı sıra HÜDA-PAR (Hür Dava Partisi) ve Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, Diyarbakır İl Teşkilatları tarafından da aynı çizgi üzerinde bir açıklama yapılarak, festivalin iptal edilmesi gerektiği dile getirildi. Bu çağrılar, hem yerel hem de ulusal düzeyde geniş yankı buldu. 

Ancak Diyarbakır'da planlanan festival hakkında hükümet kanadından bir açıklama yapılmaması eleştirilere yol açtı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları, Filistin'deki insanlık dışı olaylara tepki gösterirken, Diyarbakır'da gerçekleşmesi planlanan festival hakkında bir belirsizlik bulunması, toplumun farklı kesimleri arasında tepkilere neden oldu.

Memur-Sen İl Başkanı Ramazan TEKDEMİR ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) eski Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Alaattin Parlak da festivalin iptal edilmesi çağrısında bulundu. Fakat, Diyarbakır'ın AK Parti Milletvekili ve AK Parti İl Başkanlığı, bu konuda sessizliğini korudu.

İsrail'in Filistin'deki masum insanları hedef almasına yönelik dünya genelinde büyüyen tepkiler, Türkiye içinde de yoğun şekilde hissedilmekte. Bu çatışma nedeniyle Diyarbakır'da düzenlenmesi planlanan festivalin iptali konusunda çeşitli toplumsal kesimlerden konunun takibi sürüyor. Bu durum, Diyarbakır'ın özelikle hükümete yakın yapıların, bölgesel ve uluslararası konulardaki rolünü yeniden değerlendirmek adına gözlerden kaçmayan bir sorun olarak akıllarda kalacağı görülüyor.




Bu haber 810 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI