Bugun...



Vali Karaloğlu'ndan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Ziyareti

Vali Münir Karaloğlu, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren fabrikaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 11-11-2021 18:53

Vali Karaloğlu'ndan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Ziyareti

Sırasıyla Odabaşı Makina, Sevgi Plastik, Mega Seramik ve Meya Alüminyum fabrikalarını ziyaret eden Karaloğlu, fabrikaların çalışan sayıları ve üretim kapasiteleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Fabrikaların üretim alanlarını kontrol eden Karaloğlu, çalışanlarla da sohbet etti.

Öğle yemeğinde Odabaşı Makina çalışanlarıyla bir araya gelen Karaloğlu, Diyarbakır için üreten tüm işçilere teşekkür ederek, işlerinde kolaylıklar diledi. Karaloğlu fabrika ziyaretleri sırasında Organize Sanayi Yönetim Binasında iş insanları ile bir araya geldi. OSB’nin sorunları ve kentteki yatırım imkanlarının konuşulduğu toplantıda OSB yetkilileriyle istişarelerde bulunuldu.

Vali Münir Karaloğlu yaptığı açıklamada Diyarbakır’da yakalanan pozitif havanın çok sayıda yatırımcıyı Diyarbakır’a yönelttiğini söyledi. Birinci Organize Sanayi Bölgesinin dördüncü genişleme alanını doldurduklarını ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu: “Şu anda doluluk oranında yüzde 89’dayız.  Beşinci genişleme alanıyla ilgili süreci hızlandırma adına bir toplantı yaptık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürümüz ile de bir telefon görüşmesi yaptık. İnşallah Diyarbakır 1’ inci Organize Sanayi Bölgesi’nin beşinci genişleme bölgesini de hızlı bir şekilde hayata geçirip yer talep eden sanayicilerimizi Diyarbakır’dan boş geri çevirmek istemiyoruz.”

Diyarbakır’da sanayi kültürünün geliştiğini dile getiren Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Sanayi sektörü ciddi bir gelişme içerisinde. Diyarbakır önümüzdeki dönemde sanayi noktasında iş insanlarımızla, müteşebbislerimizle beraber daha önemli yerlere gelmiş olacak. Ben bütün sanayicilerimizi tebrik ediyorum. Rabbim işlerini kolay kılsın.”

Diyarbakır’daki huzur ve güven ortamının, 6.bölge devlet teşvikinin ve genç çalışkan nüfusun, yatırımcıların bu bölgeye yönelmesinde büyük katkısı olduğunu vurgulayan Karaloğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Şu anda sanayi bölgemize çok sayıda başvuru var. Onun için de acele ediyoruz. Biliyorsunuz Karacadağ OSB de de yıl başından sonra tahsislere başlayacağız. Orada da müracaatlar ve bekleyenler var. Tekstil OSB Sanayi Bölgemizde şu anda zaten genişleme dosyamızı bakanlığa gönderdik. Orada da bir genişleme yapacağız. Her gün yeni yatırımcı Diyarbakır’a geliyor. Bizlerden yer istiyor. Biz de sanayicimizin önünü açmak için devlet olarak, kurumlar olarak gayret sarf ediyoruz”




Bu haber 435 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI