Bugun...



Birleşmiş Milletler’den 'Suriye' uyarısı

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve BM Kalkınma Programı (UNDP), Suriye savaşının insanlar üzerindeki etkisinin "astronomik" boyutlara ulaştığını duyurdu.

facebook-paylas
Tarih: 15-06-2023 09:14

Birleşmiş Milletler’den 'Suriye' uyarısı

Suriye için düzenlenen 7. Brüksel Konferansı kapsamında bir araya gelen üç BM örgütü yazılı açıklama yaptı.

Açıklama, Suriye'deki savaşın, İkinci Dünya Savaşı'ndan iki kat daha uzun sürdüğüne vurgu yapılırken, savaşın Suriye halkı, mülteciler ve komşu ülkeler üzerindeki insani maliyetinin "astronomik" olduğuna dikkat çekildi.

Ülkede 15 milyondan fazla kişinin insani yardım ve korumaya ihtiyacının olduğu, 13 milyon kişinin de yerinden edildiği belirtildi.

Türkiye, Mısır, Irak, Ürdün ve Lübnan'da uzun vadeli desteğe ihtiyaç duyan 13,5 milyon kişiye de dikkat çekilen açıklamada, her dört Suriyeli çocuktan birinin gelişiminin etkilendiği ve "Uluslararası toplumdan ciddi bir mali desteğe ihtiyaç olduğu" uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, Suriye için vaad edilen yardım planlarının yeterli şekilde finanse edilmediği vurgulanırken, "Küresel ekonomik baskılara rağmen Mısır, Ürdün, Irak, Lübnan ve Türkiye, uluslararası toplumun adına büyük bir yük üstlendiler." ifadesi kullanılırken, bölgedeki ihtiyaçların karşılanması için herkesin adım atması gerektiği vurgulandı.

 




Bu haber 603 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI