Bugun...



Depremzede öğrenciler AYT sınavını değerlendirdi

Depremin ağır tahribat oluşturduğu Malatya’da YKS’nin ikinci oturumuna giren adayların bir kısmı soruların kolay, bir kısmı ise zor olduğunu; bazı adaylar ise paragrafların çok uzun ve özellikle bazı matematik sorularının fazla Türkçeleştirildiğinden yakındı.

facebook-paylas
Tarih: 19-06-2023 00:30

Depremzede öğrenciler AYT sınavını değerlendirdi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) ikinci oturumu saat 10.00'da başladı ve saat 13.15 itibariyle sona erdi.

Deprem bölgesi Malatya’da YKS’nin ikinci oturumu olan AYT’ye katılan öğrenciler, sınavın nasıl geçtiği, bundan sonra neler yapılması gerektiği ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Soruların çoğunu yaptım hedefimde hukuk var"

Oğuz Yıldırım

Sınavın iyi geçtiğini söyleyen Oğuz Yıldırım, "Soruların çoğunu yaptım. Hedefimde hukuk var. Daha önce de sınava girmiştim ve farklı bir ilde hukuk kazanmıştım ama gitmedim. Bu sene kendi memleketimde olmasını istiyorum. İnşallah iyi bir puan alıp üniversite kazanırım. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin." dedi.

"Sorular kolaydı

Kübra Gönültaş

Öğretmen olduğunu ve ikinci bir üniversite için sınava girdiğini belirten Kübra Gönültaş, "Sorular kolaydı. Hedefinde sağlık bölümünü var İnşallah kazanırım." diye kaydetti.

"Sınav kolay geçti, hedefimde İlahiyat var

Habibe Tuncel

Sınavın kolay geçtiğini dile getiren Habibe Tuncel, "Çocuğum var ama gene de çalışabildiğim kadar çalıştım. Hedefimde İlahiyat var, bakalım hayırlısı." diye konuştu.

"Sorular genel olarak zordu, Paragraflar çok uzundu özellikle bazı matematik soruları fazla Türkçeleşmişti"

Abdullah Oruç

Hemşire olarak görev yaptığını ve ikinci bir üniversite için sınava girdiğini kaydeden Abdullah Oruç, "Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz, bu zorlu ve yorucu süreçten kurtulmak için bir daha sınava girdim. Sorular genel olarak zordu. Paragraflar çok uzundu, dünkü sınavda öyleydi. Özellikle bazı matematik soruları fazla Türkçeleşmişti. Biraz daha direk sonuca giden sorular olursa daha iyi olur." İfadelerini kullandı.

"Kendimi test etmek için sınava girdim"

Hüseyin Mert Yıldız

Kendini test etmek için sınava girdiğini belirten Hüseyin Mert Yıldız, "Benim kurulu bir düzenim var, Ondan dolayı pek fazla çalışmadım, kendimi test etmek için sınava girdim. Tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Sorular orta düzeydi pek fazla çalışmadığım için herhangi bir tahmin yürütemem. Hedefimde ileride Ağız ve Diş Sağlığı var. İnşallah olur." dileğinde bulundu.

"Matematik soruları zordu ama türkçe, sosyal kolaydı"

Yusuf Özdemir

Soruların genelinin iyi olduğunu ancak birkaç bölümde sıkıntı yaşadığını kaydeden Yusuf Özdemir, "Özellikle matematik soruları zordu ama türkçe, sosyal kolaydı. İlk sınava 9 yıl girmiştim bu ikinci girişim. Elektrik mühendisiyim, çalışıyorum. Nasip olursa hedefimde hukuk var. Hakkımızda hayırlısı olsun." temennisinde bulundu.

 




Bu haber 713 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI