Bugun...



DÜ'de eğitim sonrası 'ilişki kesme' sorunu

Türk Tabipler Birliği TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Dicle Üniversitesi'nde uzmanlık eğitimini tamamlaya meslektaşlarının atanması beklenmeden Üniversite ile ilişkisinin kesilmesinin meslektaşlarını yokluğa terk ettiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 24-09-2021 00:22

DÜ'de eğitim sonrası 'ilişki kesme' sorunu

Dicle Üniversitesi'nde uzmanlık eğitimi alan doktorların atamalarının beklenmeden güvenlik soruşturmaları nedeniyle Üniversite ile ilişkilerinin kesilmesi TTB'nin tepkisine neden oldu. Türkiye'nin birçok kentinde uzmanlık eğitimi tamamlayan doktorların atamasını bekleme yönünde uygulama bulurken Dicle Üniversitesi'nin tersi bir uygulama geçmesi üzerine TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, sorunu görüşmek üzere Diyarbakır'a geldi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı yetkilileriyle görüşmek isteyen Fincancı'ya olumlu yanıt verilmedi. Bunun üzerine Fincancı ve meslektaşları Dicle Üniversitesi'nde konuya ilişkin basın açıklaması yapmak istedi. Buna izin verilmemesi üzerine Fincancı, Üniversite'nin girişinde basın açıklaması yaptı.

'YOKLUĞA TERK EDİLİYORLAR'

 Kendini ifade edebilme olanaklarının sınırlı olduğunu dile getiren Fincancı, bu sınırlamaların aynı zamanda meslektaşlarıyla buluşmalarını da engellediğini belirterek, "Biz meslektaşlarımızla buluşabilmek için bir haftadır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığıyla iletişim kurmaya, kendilerine uygulamaların sıkıntılarını aktarmaya çalıştık. Ancak bunu başaramadığımız gibi üniversitesinin içine girme konusunda bile ciddi sorunlar yaşadık. Ne yazık ki meslektaşlarımızla içerde buluşmak yerine burada kapının önünde kaldık. Tabii ki bu uygulama utanç verici bir uygulama. Başından beri Türkiye’nin dört bir yanında uzmanlık eğitimi alan meslektaşlarımız, uzmanlık eğitimlerini tamamladığında atamaları yapılana kadar görevleri sürdürülüyor. Bu anlamda hak kaybı yaşamamaları için bu düzenleme geçici 65'inci madde ve gerekçesiyle de açıklanmış. Ancak Dicle Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi nedense bu uygulama yerine ilişkiyi kesmeyi ve meslektaşlarımızı yokluğa terk etmeyi tercih ediyor." diye konuştu.

Bu nedenle burada olduklarını belirten Fincancı, meslektaşlarıyla birlikte sorunlar çözeceklerini dile getirdi. Fincancı, "Sözümüz engellenmeye çalışılsa da bize randevu verme konusunda kaçınsa da biz sözümüzü her yerde söyleriz. Meslektaşlarımızla her yerde buluşuruz, hakları içinde mücadeleye devam ederiz." ifadesini kullandı.

EL BİRLİĞİYLE İŞSİZ BIRAKILDILAR

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan da, Dicle Üniversitesi Dekanlığının keyfi kararıyla meslektaşlarının ilişkisinin kesildiğini, Sağlık Bakanlığının mecburi hizmet yükümlülüğünü kaldırmaması nedeniyle, el birliğiyle işsiz bırakıldığını söyledi. Meslektaşlarının çalışmalarının bizzat bu iki kurumun siyasi kararları ve hukuksuz uygulamalarıyla engellendiğini dile getiren Turan, "Bu hukuksuzluk silsilesinde yer alan tüm kurum ve yöneticileri siyasi saikleri bir kenara bırakıp meslek etiği doğrultusunda davranmaya davet ediyoruz." diye kaydetti.

'DAYANIŞMAYA TAHAMMÜL EDEMİYORLAR'

 TTB Merkez Konseyi 2'nci Başkanı Ali İhsan Ökten ise, ülkede sıkça yaşanan anti demokratik uygulamalarla karşı karşıya olduklarını vurgulayarak, şunları dile getirdi:  “Tıp Fakültesi Dekanlığıyla yapılmak istediğimiz randevuyu bize vermedi. Meslektaşlarımız için buradayız. Meslektaşlarımız atamaları yapılmadan işlerine son verildi. Biz burada meslektaşlarımızla yapmak istediğiniz dayanışmaya bile tahammül edemiyorlar."

Salih YEŞİL

 

 




Bu haber 1131 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI