Bugun...



DEPREMZEDELERE ‘YERİNDE DÖNÜŞÜM’ÜN DETAYLARI ANLATILIYOR

Deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle ilgili afetzedeleri bilgilendirme toplantıları yoğun katılımla devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı yetkililerinin katılımıyla deprem bölgesindeki illerde gerçekleştirilen toplantılarda, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinin detayları hakkında bilgiler veriliyor.

facebook-paylas
Tarih: 15-10-2023 00:01

DEPREMZEDELERE ‘YERİNDE DÖNÜŞÜM’ÜN DETAYLARI ANLATILIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; deprem bölgesinin hızla ihya ve inşası için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin hayata geçirdiği ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi ile deprem bölgesinin ihya ve inşa süreci hız kazandı. Bakan Özhaseki’nin, hibe ve kredi miktarları artırıldığına ilişkin müjdesinin ardından deprem bölgesindeki illerde ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi bilgilendirme toplantıları düzenlenerek merak edilen tüm detaylar anlatılıyor. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı yetkililerinin katılımıyla ilk bilgilendirme toplantısı dün Hatay’da düzenlendi. Toplantıya; Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve hak sahipleri büyük ilgi gösterdi.

 

YERİNDE DÖNÜŞÜM KAMPANYASI VATANDAŞLARA YÜZ YÜZE ANLATILIYOR

Genel Müdürlük ve Bakanlık yetkilileri, bugün de Adıyaman’da düzenlenen ‘Yerinde Dönüşüm’ bilgilendirme toplantısında, depremzedelere projenin tüm detayları hakkında bilgiler verdi. Yapılarını Bakanlığın kontrolünde yerinde dönüştürmek isteyenlere kendi binalarını, bir müteahhitlik grubuyla anlaşıp hibe ve krediden yararlanarak yapabileceklerini anlatan yetkililer, toplantıda depremzedelerin ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi hakkında yönelttiği soruları da cevaplandırdı. Hatay ve Adıyaman’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantıları, önümüzdeki salı günü Malatya’da, çarşamba günü ise Kahramanmaraş’ta, ilerleyen günlerde de depremden etkilenen diğer illerde devam edecek.

 




Bu haber 625 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI