Bugun...



İTTİHADUL ULEMA hafta sonu iki büyük buluşmaya hazırlanıyor

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) 27 Nisan Cumartesi günü uluslararası ulemanın katılımıyla icazet töreni ve 'Aksa Tufanı ve Ulemanın Mesuliyeti' temalı toplantı düzenliyor.

facebook-paylas
Tarih: 23-04-2024 13:13

İTTİHADUL ULEMA hafta sonu iki büyük buluşmaya hazırlanıyor

 

 

Genel Merkezi Diyarbakır'da bulunan İTTİHADUL ULEMA, Cumartesi günü öğleden önce Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri gibi önemli ulemanın katılımıyla bir süredir Arapça ve İslami ilimler alanında eğitimlerini alanlar ile hafızlık eğitimini tamamlayanlara yönelik icazet töreni ve aynı gün öğleden sonra 'Aksa Tufanı ve Ulemanın Mesuliyeti' başlıklı bir toplantı düzenleyecek.

Gerçekleştirilecek icazet merasimi ve toplantının içeriği hakkında konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, hafta sonu Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Nevruz Parkı Miting Alanında gerçekleştirilecek olan Mevlit etkinliğine dikkat çekerek Alimler ve Medreseler Birliği tüm Diyarbakır halkını programa davet etti.

"Arapça-İslami ilimleri okuyan ile hafızlıklarını bitiren talebelerimize icazet belgelerini vereceğiz"

Molla Özer, "Bilindiği üzere Diyarbakır'da her yıl düzenlenen Mevlid-i Nebi programı inşallah bu hafta sonu bir kez daha gerçekleşecek. Bütün Diyarbakır halkını, sesimizin ulaştığı herkesi bu büyük buluşmaya katılmasını tavsiye ediyor, çağrı yapıyoruz." dedi.

Pazar günü Nevruz Park alanında gerçekleştirilecek etkinlikle beraber İTTİHADUL ULEMA olarak 27 Nisan Cumartesi günü sadece davetlilere özel iki program icra edeceklerini ifade eden Molla Özer, "Birincisi yüzyıllardır medrese geleneğinde var olan icazet merasimidir. Bizler inşallah medreselerimizden mezun olmuş Arapça-İslami ilimleri okuyanlar ve hafızlıklarını bitiren talebelerimize düzenleyeceğimiz törenle belgelerini takdim edeceğiz. Bu icazet törenine uluslararası manada önemli ulemanın katılımı olacak. Aynı zamanda bölgemizden ve şehrimizden önemli şahsiyetler katılacaklardır." ifadelerini kullandı.

"Uluslararası ulemanın katılımıyla 'Aksa Tufanı ve Ulemanın Mesuliyeti' temalı toplantımız olacak"

Cumartesi günü öğleden sonra yapılması planlanan 'Aksa Tufanı ve Ulemanın Mesuliyeti' temalı programa da değinen Molla Özer, "İkinci programımız ise öğleden sonraki oturumda 'Aksa Tufanı ve Ulemanın Mesuliyeti' başlıklı bütün yönleriyle Aksa Tufanı ve ulemanın alması gereken mesuliyet konuşulacak. Bu toplantıda Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri gibi önemli ulemanın katılım sağlayacağı bir toplantı olacak. Bu toplantıdaki amaç ve gayemiz Gazze'ye bir nebze de olsa destek olmak ve bu konuda ulemayı ve halkları harekete geçirmektir." şeklinde konuştu.

Molla Özer, "Rabbim; Mevlid-i Nebi, icazet ve 'Aksa Tufanı ve Ulemanın Mesuliyeti' programını hayırlara ve Kudüs'ün özgürlüğüne vesile kılsın." temennisinde bulundu.




Bu haber 433 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI