Bugun...



Cizre'de termometreler 50 dereceyi gördü

Sıcaklık rekorlarını elinde bulunduran Şırnak'ın Cizre ilçesinde hava sıcaklığı 50 dereceyi gördü. Sokaklar boş kaldı.

facebook-paylas
Tarih: 25-07-2023 19:33

Cizre'de termometreler 50 dereceyi gördü

Dünya genelinde mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklar hayatı olumsuz etkiliyor. Sıcaklık rekorlarının kırıldığı Cizre'de hava sıcaklığı 50 dereceyi gördü. Sokaklar boş kaldı. Vatandaşlar gündüz saatlerini evlerinde geçirirken esnaflar da kepenklerini akşam saatlerinde açıyor. 12.00-17.00 saatleri arasında sokak ve caddelerin boşaldığı ilçede hayat adeta durdu. 

Klimaların düzenli çalışmadığını belirten Cizreliler sıcaklardan dolayı sokakların boş kaldığını ve siftah yapamadıklarını aktardı.

Emrah Kömür

Güneşte sıcaklığın daha da arttığını söyleyen Emrah Kömür, "Şu an termometlerimiz gölgede 49,7 dereceyi gösteriyor. Güneşte bu sıcaklık daha da yükseliyor.  Bir deyim var cehennemin iki kapısı var biri Cizre'de diğeri Adana'dır. Boşuna denilmemiştir. Mümkün oldukça dışarı çıkmamaya özen gösteriyoruz. Bunu söylediğimiz zamanda da sıcaklıktan dolayı klimalar randuman vermiyor, çalışmıyorlar. Nasıl olacak bilmiyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

Abdullah Kurami

Sıcaklardan dolayı cadde ve sokakların boş kaldığını söyleyen Abdullah Kurami, "Gördüğünüz gibi Cizre sıcağı 50 dereceyi görmüştür. Termometremiz 50 derecenin üstünü göstermediği için 50 dereceyle yetinmiştir. Şu an Cizre'nin merkezindeyiz. Gördüğünüz gibi caddeler sıcaklıklardan dolayı bomboştur. Esnaflar saat 4'ten sonra ancak iş yerlerini açıyorlar. Bazen esnaflarımız siftah yapmadan dükkanlarını kapatıyorlar. Sıcaklardan dolayı kimse dışarı çıkmıyor, alışveriş yapamıyor. Sıcaklardan dolayı serinlemek isteyenler var ama maalesef havuzlarımız yok, serinlemek isteyecekleri yerler yok." dedi.




Bu haber 316 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI