Bugun...



YÖK ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında üniversite-sektör iş birliği protokolü imzalandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu arasında sanayi sektörünün ve iş dünyasının talepleri ve ihtiyaçları çerçevesinde üniversitelere dersler konulmasına ilişkin protokol imzalandı.

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2024 18:50

YÖK ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında üniversite-sektör iş birliği protokolü imzalandı

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında düzenlenen protokol imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Prof. Dr. Arif Bilgin, bazı üniversitelerin rektörleri ve bakanlık bürokratları katıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin sektörle buluşmasında yeni bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile imzalanan protokol sayesinde üniversite-sektör iş birliğini daha da geliştirecek adımların atılacağını ifade etti.

Özvar, bütün bu çalışmaların temelinde, Yükseköğretim Kurulu olarak her platformda önemine binaen vurguladıkları "ülkemizin sahip olduğu iktisadi, sosyal ve beşerî sermayenin gelişmesine katkı sağlama" düşüncesi ve kararlılığının bulunduğunu söyledi.

Üniversite-sektör iş birliği sayesinde üniversite öğrencilerinin eğitim sürecindeyken sektörel gelişmelere ve dinamiklere vâkıf olabileceklerine işaret eden Özvar, "Bu şekilde hem mezunlarımızın istihdam piyasasına daha hazır bir şekilde girebilmesi hem de sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne daha kolay ulaşabilmeleri mümkün olacaktır." ifadesini kullandı.

Bu protokolün bundan sonraki dönemlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu arasında daha kapsamlı ve çeşitli iş birlikleri için önemli bir zemin teşkil edeceğine inandığını belirten Özvar, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da konuşmasında, Yükseköğretim Kurulu ile 81 ildeki tüm üniversitelerle gençlerin teknolojik yetkinliklerini hızla artırmak amacıyla hayati bir iş birliğine imza atacaklarını söyledi.

Bakan Kacır, "En büyük yatırımı insan kaynağımıza yapmaya devam edeceğiz, tüm imkânlarımızı, gençlerimiz için seferber etmekten geri durmayacağız." dedi.

Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ile Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar protokole imza attı.




Bu haber 293 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI