Bugun...



Fırıncı esnafından Filistin'e anlamlı destek

Mardin'in Midyat ilçesinde bir fırıncı esnafı Filistin'deki Müslümanlara destek amacıyla bir gün boyunca iş yerinde yaptıkları satışlardan elde edecekleri geliri Filistin'e bağışlama kararı alarak örnek davranışta bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 18-10-2023 11:49

Fırıncı esnafından Filistin'e anlamlı destek

Katliamlarına artarak devam eden siyonist terör şebekesinin,Gazze halkına yaşattığı yaraları sarmak adına duyarlı Müslümanlar desteklerine devam ediyor.

Fırıncı ustalarının elinden çıkan ekmekler bu sefer Gazze halkı için tezgahlara çıktı. 

Filistin'de yaşanan siyonist zulme ve katliama dikkat çekmek amacıyla iş yeri camına "Tezgahımızın bir günlük gelirini Mescid'i Aksa'daki kardeşlerimize bağışlıyoruz, bir ekmek alarak Sen de destek ol" cümlesinin yazılı olduğu afişi asan Midyatlı fırıncı esnaflarından Yılmaz Gümüş yaptığı açıklamada, amaçlarının bir nebze de olsa Gazze'deki zor durumdaki Müslümanlara katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Destek için ekmek almaya gelenler de yapılanın örnek bir davranış olduğunu, herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi. 

Kampanya gününde elde edilen 32 bin 250 liranın Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye gönderileceği öğrenildi.  

Yapılan kampanya ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Dostlar Fırını sahibi Yılmaz Gümüş, Gazze'de yaşanan drama ve zulme kayıtsız kalamadıklarını, bu nedenle böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi. 

"Bir nebze olsun onların yaralarını sarmak için bu kampanyayı başlattık" 

Dostlar Fırını sahibi Yılmaz Gümüş

Gümüş, "Bugün Filistin'deki kardeşlerimiz zulüm altındadır. Onlar için burada ne yapabiliriz diye düşünürken, hani şu anda barınma malzemesi, işte gıdadır, bu tür şeylerin abluka olduğu için gönderilmeyeceğini düşündüğümüzden biz de bugünkü gelirimizi nakit olarak inşallah onlara ulaştırmaya çalışacağız. Karınca misali biz de kendi safımızı belli etmeye çalışıyoruz. Bizim elimizden gelen budur, Peygamber Efendimizin hadisinde buyurduğu gibi "Bir zulmü (kötülüğü) gördüğün zaman onu düzeltebilirsen elinle düzelt, onunla düzeltemiyorsan dilinle düzeltebilirsin. Sözünle de düzeltemiyorsan ona kalbinle buğz et." Alimlerimiz bu hadisi şu şekilde yorumluyor: Eli ile düzeltmek devletin, diliyle düzeltmek alimlerin, kalbiyle buğz etmek ise vatandaşın görevidir. Biz de elimizden geldiği kadar maddi olarak destek olmaya çalışacağız. Bugünkü tezgâh gelirini, Filistin'de zulüm altındaki kardeşlerimize bağışlayacağız. Bir nebze olsun onların yaralarını sarmak için bu kampanyayı başlattık. Halkımızın teveccühünü bekliyoruz ve kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz. Ve herkesin de bu tür kampanyalarla oradaki kardeşlerimizin faydalanması için elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu. 

"Fırıncı arkadaşın bugünkü gelirini Gazze'ye vereceğini öğrendim, ben de özellikle ekmeği buradan almaya geldim" 

Selahaddin Yeniay

Fırından ekmek almak için gelen Selahaddin Yeniay, "Sosyal medyada fırıncı arkadaşın bugünkü gelirini Gazze'ye vereceğini öğrendim. Ben de özellikle ekmeği bundan almaya geldim. Allah hayrını kabul etsin. Allah o kardeşlerimize de yardım etsin. İnşallah tüm Müslüman ülkelerinin de yardımlarını daha çok yapmaları için buradan çağrıda bulunuyorum. Zaten ekmeğe ihtiyacımız var, madem ki bu bir kısım gelirini oraya verecek daha çok bu tür alışverişlere yoğunlaşmalı. Tabii ayrıca bizim de yardım yapmamız lazım. Bu üzerimize borç. Direkt nakdi yardımda bulunacağız o ayrı ama bu ekmek yönünden de burada alışveriş yapalım. Teşekkür ederiz. Allah hayrını kabul etsin." dedi. 

"Fırıncı esnafımıza bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederiz" 

Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadri Baran

Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadri Baran da yüz ekmek kadar katkıda bulunduklarını belirterek şunları söyledi: 

"Bu konuda esnaf Yılmaz Bey'in yaptığı bu duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ederiz. Bu Filistin halkına, Filistinli kardeşlerimize her zaman yanında olduğuna dair güzel bir çalışma, çok teşekkür ederiz. Biz de Müslümanlar olarak hep desteklememiz lazım. Arkasında hep durmamız lazım. Tam destek vermeliyiz. Midyat halkı duyarlıdır. Depremzede kardeşlerimiz için de çok duyarlıydı. Her zaman Midyat bu konuda iyidir. Yine halkımızın çok duyarlı olduğunu bildiğimiz için daha da destekleyecekler. Filistinli kardeşlerimize destek olacaklarına eminim. Bütün Midyat halkına, bütün Midyat esnafına çağrımız şudur, daha çok destek verelim, kardeşlerimizdir, yaşlı annemizdir, ablamızdır. Çocuklarınızı göz önünüze getirin." şeklinde konuştu.

"Neye mal olacaksa olsun Gazze'deki bu zulmün artık durdurulması lazım" 

Mehmet Aslan

Fırından ekmek almaya gelen Mehmet Aslan ise, "Güzel bir kampanya, oradaki kardeşlerimiz için Allah kabul etsin. Devamının gelmesi lazım ama en önemlisi de oradaki zulmün, vahşetin insanlık dramının kesinlikle bir an önce önlenmesi lazım. Bu neye mal olacaksa olsun bitmesi lazım yani." ifadelerini kullandı.  

Öte yandan Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan ve HÜDA PAR Midyat Kadın Kolları Başkanlığı da destek için fırından ekmek aldılar.

 




Bu haber 421 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI