Bugun...



Soğuk havalarda yüz felci riskine karşı alınabilecek önlemler nelerdir?

Soğuk hava ve rüzgarın yüzdeki sinirleri olumsuz etkileyerek yüz felcinin ortaya çıkmasına sebep olabildiğini belirten uzmanlar, önemli uyarılarda bulunuyor.

facebook-paylas
Tarih: 09-02-2024 00:01

Soğuk havalarda yüz felci riskine karşı alınabilecek önlemler nelerdir?

 

 

Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Cemil Kuba, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle soğuk ve rüzgarlı havalarda yüz felci riskine karşı alınabilecek önlemleri anlattı.

Yüz felcinin daha çok kış aylarında, soğuk havalardan dolayı meydana geldiğini belirten Doktor Kuba, soğuk havalarda yüz felcinin araba kullanırken camının açık kalması sonucu ya da dışarda gezerken aniden gelişebilecek bir durum olduğunu ifade etti.

Yüz felcinin geçici olduğu gibi kalıcı da olabileceğini vurgulayan Kuba, ama çoğunlukla yüz felcinin geçici olabildiğini anlattı.

"Vücut direncini bozacak sigara ve alkolden uzak durulmalı"

Yüz felcinden korunmak için yapılması gerekenleri sıralayan Kuba, şöyle devam etti:

"Özellikle kış aylarında yüz ve kafayı koruyacak katmanlı giysiler giymemiz gerekiyor. Soğuk havalarda yeterli ve dengeli beslenmemiz gerekiyor. Özellikle vücut direncini bozacak sigara ve alkolden uzak durmamız gerekiyor. Araçlarda camları açık bırakarak gidilen durumlarda bazen yüz felci bir anda gelişebiliyor. Vücutta vitamin ve mineral eksikliği olmaması gerekiyor."

"Yüz felci durumunda mutlaka doktora gidilmeli"

Yüz felcinin en önemli sebeplerinden birisinin de bağışıklık sisteminin zayıf olması olduğunu dile getiren Kuba, "Korku ve stres gibi durumlardan dolayı da sinirler etkilenerek yüz felci geçirebiliyoruz. Bunlardan korunmak için kafayı sıcak tutmak gerekiyor. Yeterli ve dengeli beslenmek gerekiyor. Böyle bir durum başımıza geldiğinde ise peki ne yapmalıyız? Öncelikle bir sağlık profesyoneline, nöroloji uzmanına veya en yakın aile hekimlerine uğramamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Basit bir tedaviyle yüz felcinin kısa bir zamanda çok rahat bir şekilde düzelebildiğini belirten Kuba, vatandaşların bu konuyu ciddiye almaları gerektiğini kaydetti.




Bu haber 343 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI