Bugun...



Ensarioğlu; “Covit değil Bakan bizi tüketti”

Memur-Sen İl Başkanı ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Sağlık-Sen tarafından ilk kez alınan eylem kararları çerçevesinde Antalya İl Sağlık Müdürlüğü önünde Antalya’da bulunan bin kişilik teşkilat üyesinin katılımıyla düzenlenen bir basın açıklaması yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 02-12-2021 19:25

Ensarioğlu; “Covit değil Bakan bizi tüketti”

Dün sağlık bakanının yaptığı; bir bütün olan sağlık hizmetlerini sunan, çalışanları hekim -hekim dışı diye kutuplaştıran, ayrıştıran, ötekileştiren ve bu yönde alınan kararla çalışma barışını bozan talihsiz açıklamayı üzüntüyle öğrendiklerini ifade eden Ensarioğlu, “Özellikle Pandemi döneminde canla başla çalışan hekimlerimizin bu zammı alması hususunda alınan kararı onaylıyoruz fakat alınan bu karar karşısında diğer sağlık çalışanlarının hiçe sayılmasını kabul etmiyoruz. Sağlığın topyekün bir ekip işi olduğunu unutmadan hekimle beraber çalışan (hemşiresi, laborantı, ebesi, tıbbi sekreteri, temizlik Personeli, güvenlik görevlisi, mühendisi, memuru, hizmetlisi, röntgen teknikeri, diyetisyeni, eczacısı, biyoloğu, psikoloğu, aşçısı, veri giriş personeli vs . ) sağlık hizmetlerinin omurgasını oluşturan diğer sağlık mesleklerini dışlayan bu tutumu kabul etmemiz mümkün değildir. Pandemi sürecinde ağır iş yükü altında ezilen ve buna rağmen cansiperane tutumla çalışan sağlık personelinin az da olsa kalan umudunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı talihsiz açıklama sonrası tükenme noktasına getirdi. Eriyen döner sermaye, kullanılamayan yıllık izinler ve daha birçok çözülemeyen sorunların yanında yapılan bu açıklama zor şartlar altında çalışan biz sağlık çalışanlarına dayanılmaz bir noktaya getirmiştir” dedi.

“ALINAN YANLIŞ VE YANLI KARARIN BİRAN ÖNCE DÜZELTİLMESİNİ BEKLİYORUZ”
Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Alınan yanlış ve yanlı kararın tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep ederek, “Bu minvalde alınan yanlış ve yanlı kararın ivedi olarak tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde çalışma barışını bozmadan düzenlenerek sağlık çalışanlarının yüreğine düşen ateşin sönmesini sağlayacak daha açıklayıcı ve tüm sağlık çalışanlarının haklarını birlikte konuşulduğu bir düzenleyici açıklamanın yapılmasını bekliyoruz. Ve diyoruz ki; Sağlık hizmetleri bir ekip işidir bir bütündür. Bu bütünlüğün bozulmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.




Bu haber 389 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI