Bugun...



Türkiye için hac kontenjanı 83 bin 430 olarak belirlendi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er-Rabia ile 2024 yılı Hac Protokolü’nü imzaladı. Protokolde bu yıl Türkiye için hac kontenjanı 83 bin 430 olarak belirlendi.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-01-2024 00:49:17 Tarih: 08-01-2024 00:05

Türkiye için hac kontenjanı 83 bin 430 olarak belirlendi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, beraberindeki heyetle birlikte 2024 Yılı Hac Organizasyonu’na ilişkin temaslarda bulunmak üzere Cidde’ye gitti.

Burada Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Rabia ile bir araya gelen Erbaş, görüşmede Türkiyeli hacı adaylarına sunulan hizmetler ile 2023 hac döneminin değerlendirmesini yaptı.

Erbaş görüşmede, Türkiye nüfusuna göre kotanın yeniden güncellenerek artırılması ve ayrıca kontenjan artırımı talebinde bulundu.

Rabia ise, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin çok eskilere dayandığını belirterek, Türkiye’nin 2024 hac döneminin ön hazırlıklarına erken başladığını ve bunu başarıyla sürdürdüğü için memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Öte yandan Rabia, Suudi Arabistan’ın önümüzdeki yıllarda hacı ve umreci sayısının artırılması noktasında azami gayretlerinin olduğunu ve çalışmalara bu yıl itibariyle başladıklarını belirtti.

Değerlendirme ve görüşmelerin ardından 2024 yılı Hac Protokolü Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Rabia tarafından imzalandı.

Erbaş, sosyal medya hesabından duyurdu

2024 yılı Hac Protokolü’nü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Başkan Erbaş, hac kontenjanının milletimiz için hayırlı olması dileğinde bulunarak, şu ifadelere yer verdi:

"Cidde’de Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile bir araya geldik. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ile imzaladığımız 2024 yılı Hac Protokolü kapsamında 2024 yılı haccında 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız İnşallah. Milletimize hayırlı, mübarek olsun."

 




Bu haber 459 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI