Bugun...



Diyarbakır Bağlar ‘da Yıkım Faciası: İki Binanın Çökmesi Mahalleliyi Endişelendirdi

Bağlar ‘da yakın çalışmaları sırasında meydana gelen bina çökmesi facianın eşiğinden dönüldü.

facebook-paylas
Tarih: 12-10-2023 19:07

Diyarbakır Bağlar ‘da Yıkım Faciası: İki Binanın Çökmesi Mahalleliyi Endişelendirdi

Mehmet zeki özer  özel

Diyarbakır'ın Cengizler Caddesi üzerinde bulunan ağır hasarlı 2 binanın yıkımı esnasında olaylar gelişti. İlk olarak 1 binanın yan tarafındaki binaya zarar vererek yıkılması bölgedeki vatandaşların öfkesine neden oldu. Yıkım ekipleri, zararın karşılanacağını belirttikten sonra ikinci binanın yıkımına geçti. Ancak bu esnada, iki binanın ağır bir şekilde zarar görmesi üzerine vatandaşlar yıkımı durdurdu.

İkinci binanın yıkımı sırasında bölgedeki elektrik hattı da zarar gördü, bu nedenle elektrik tesisatının tekrar çekilmesi çalışmaları başladı. Ancak her iki binanın enkaz kaldırma çalışmaları şu an için durduruldu.

Vatandaşlar, bu olayın ardından büyük bir endişe içinde. Yıkım sırasında sadece binaları boşaltarak işlem yapan, hasarlı binaların hangi yöne yatacağını hesap etmeden yıkım yaptıklarını idda edilen ekip, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Yıkımın ardından ekiplerin olay yerinden ayrılması üzerine mahalle sakinleri, oluşan zararların kim tarafından karşılanacağı konusunda açıklama bekliyor.

Yakın çalışmaları yapan ekipler, yıkım öncesinde çevre binalarda oturan vatandaşları güvenli bir şekilde tahliye etmesi, bu sayede can kaybı yaşanmaması, fakat yıkılan binaların çevresindeki diğer binalara ağır hasar vermesi tepkilere neden oldu.

Olayla ilgili muhatap bulamayan mahalle sakinleri insan hayatının bukadar ucuz olmaması gerektiğini savunarak yıkım işlemlerini profesyonel kişilerin yapması gerektiğinin altını çizdi.

Durumla ilgili detaylar geliştikçe güncellemeler sağlanacaktır.




Bu haber 1282 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI