Bugun...



DİYARBAKIR'DA POLİS AMEDSPOR MAÇINDA BASIN TÜRBİNİNE MÜDAHALE

Amedspor-Karaman maçında polisin önce gazetecilere ardından çocuklara karşı tutumu tepkiye neden oldu

facebook-paylas
Güncelleme: 03-03-2024 16:27:31 Tarih: 03-03-2024 12:02

DİYARBAKIR'DA POLİS AMEDSPOR MAÇINDA BASIN TÜRBİNİNE MÜDAHALE

 

 

 

Diyarbakır Stadyumunda dün oynanan Amedspor-Karaman maçında basın tribününde polisin önce gazetecilere karşı tutumu ve ardından çocukların stadyumdan çıkarılması tepkilere yol açtı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu, kadınlar ve 16 yaşından küçük çocukların maçlara ücretsiz girmesi ile ilgili kararlar alması, Amedspor’un bu yöndeki çağrıları Diyarbakır’da polise takıldı.

ÖNCE BASINI, KENDİ TÜRBİNİNE SOKMAK İSTEMEDİLER

Diyarbakır Stadyumundaki Amedspor maçını bugün izlemeyen giden gazeteciler, aşağıda güvenlik kontrolleri yapılıp basın tribününe çıktıklarında polis engelli ile karşılandılar. Polis yetkilisi, isimleri TSYD akredite listesinde olmamasını gerekçe göstererek, TSYD’nin denetiminde ve yetkisinde olan basın tribününe almayacağını belirtti.

Sarı basın kartı ve kurum kartlarının gösterilmesi ve TSYD temsilcisinin isimlerini listeye yazmasına rağmen polis, basın mensuplarını yaklaşık 20 dakika basına ait tribüne çıkmalarını engelledi.

 

Araya yetkililerin girmesi ile gazetecilerin basın tribününe geçmeleri sağlanabildi.

ÇOCUKLARI STADYUMDAN ÇIKARDILAR

Basın mensuplarının yanlarında getirdikleri küçük çocukları da polisin engellinden nasibini aldı. Gazetecilerin yanlarında getirdikleri 3 küçük çocuk, polis tarafından basın tribüne sokulmayarak stadyumdan çıkarıldı. Polisin, çocuklara karşı bu tavrı gazeteciler tarafından protesto edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, futbolun geleceğine katkıda bulunmak, bu güzel oyuna olan ilgiyi artırmak, şiddet ve düzensizliği önlemek, çirkin ve kötü tezahürata engel olmak ve ailelerin rahatlıkla izleyebileceği müsabaka ortamı oluşturmak konusunda kararlar alırken, Diyarbakır polisinin bu tavrı dikkat çekti.




Bu haber 2265 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI