Bugun...



"Sahte reçete" soruşturmasında 18 tutuklama

İstanbul ve Düzce'de düzenlenen operasyonda sahte reçete soruşturması kapsamında gözaltına alınan 39 şüpheliden 18'i tutuklandı.

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2024 10:43



    

 

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte reçete düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) faturan eden şüphelilerle ilgili soruşturma başlattı.

Bu kapsamında SGK başmüfettişince düzenlenen rapora göre, aralarında doktorlar ile bazı eczacıların, herhangi bir tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları gerçeğe aykırı reçete ettikleri, bunların SGK'ye faturalandırılarak yaklaşık 5 milyon lira kamu zararı oluşturulduğu tespit edildi.

Bu tespitler üzerine 40 şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "rüşvet almak ve vermek", "resmi belgede sahtecilik" ve "örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık" suçlarından gözaltı kararı verildi.

Şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında Beylikdüzü Devlet Hastanesinde görevli doktorların da bulunduğu 39 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelinin ise cezaevinde olduğu öğrenildi.  

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sek edilen şüphelilerden 3'ü doktor 18 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 




Bu haber 904 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Sağlık Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI