Bugun...



Eski Belediye Başkanı Gökkan'a 30 yıl hapis

Nusaybin eski Belediye Başkanı ve Tevgera Jinên Azad (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan'na 30 yıl hapis cezası verildi.

facebook-paylas
Tarih: 21-10-2021 00:27

Eski Belediye Başkanı Gökkan'a 30 yıl hapis

Nusaybin eski Belediye Başkanı ve Tevgera Jinên Azad (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan'nın tutulu yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, önceki celsede Gökkan'ın "silahlı terör örgütü üyeliğinden" 2 kez ayrı ayrı ve "silahlı terör örgütü propaganda yapmaktan" hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle verdiği mütalaasını tekrarladı.

Esas hakkındaki savunması için söz verilen Gökkan, bir önceki duruşmada mahkemenin avukatlarını kolluk zoruyla duruşma salonunun dışına çıkarmasını eleştirerek, "Bu sebeple yapabileceğim bir savunma yoktur. Kadın yaşam özgürlük dünyaya düşen cemredir. Yapılan saldırıları kınıyorum ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu mahkemede yapacağım herhangi bir savunma yoktur." dedi.

Gökkan'ın avukatları Berfin Gökkan, Özüm Vurgun ve Muharrem Şahin, mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini belirterek, savunma yapmayacaklarını kaydetti.

30 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme, alt sınırdan uzaklaşarak Gökkan'a "silahlı terör örgüt üyesi olmak" suçundan 12 yıl, yine "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay, "silahlı terör örgütüne bilerek isteyerek yardım etmek" suçundan 7 yıl 6 ay, "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" yapmak suçundan 3 yıl hapis cezası verdi.

TUTUKLULUK HALİNE DEVAM KARARI

Gökkan’a toplamda 30 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, Gökkan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.




Bu haber 476 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI