Bugun...



Cizre'de aşırı sıcaklar hayatı olumsuz etkiliyor

Şırnak Cizre'de 50 dereceye yaklaşan sıcaklar nedeniyle klimalar çalışmıyor. Halk çare olarak caddeleri sulayarak serinliyor.

facebook-paylas
Tarih: 09-07-2023 00:05

Cizre'de aşırı sıcaklar hayatı olumsuz etkiliyor

Dünya genelinde mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklar hayatı olumsuz etkiliyor. Sıcaklık rekorlarının kırıldığı Cizre'de vatandaşlar gündüz saatlerini evlerinde geçirirken, esnaflar da kepenklerini akşam saatlerinde açıyor. 12.00-17.00 saatleri arasında sokak ve caddelerin boşaldığı ilçede hayat adeta durdu. 

Klimaların çalışmadığı vakitlerde vatandaşlar serinlemek için çareyi cadde ve sokakları sulamakta buluyor.

"Sıcakların başlamasıyla herkes evlerine gidiyor"

Emrullah Şık

Sıcaklardan dolayı halkın evlere çekildiğini belirten Emrullah Şık, "Cizre çok sıcak. Bu sıcaklardan dolayı caddeleri suluyoruz. Sıcakların başlamasıyla herkes evlerine gidiyor. Klimalarla serinlemeye çalışıyor. Sıcaklardan dolayı kimse çıkamıyor." ifadelerini kullandı.

"Şu anda sıcaklık nedeniyle klimalar çalışmıyor"

Fırat Gül

Cizre'de meşhur sıcakların başladığını aktaran Fırat Gül, “Temmuz ayına girdiğimiz için meşhur sıcaklıklar başladı Cizre'de. Sıcaklık hissedilen 50 derece. Şu anda sıcaklık nedeniyle klimalar çalışmıyor. Millet ne dışarda kalabiliyor ne içerde dinlenebiliyor. " dedi.

"Cizre'de son günlerde havalar çok sıcak"

Sait Ergül

Serinlemek için caddeyi suladıklarını söyleyen Sait Ergül, "Cizre'de son günlerde havalar çok sıcak. Sıcaktan dolayı klimalar çalışamaz oldu. Klimalar çalışmadığı için bizde çareyi caddeleri sulamakta bulduk. Bu şekilde serinlemeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Özellikle tansiyon ve şeker hastası olanlar dışarı çıkmasın"

Necat Işıklı

Sıcaklardan dolayı öğlen vakitlerinde iş yerini kapattığını belirten Necat Işıklı, "Sıcaklardan dolayı iş yerimi öğlen vakitlerinde kapatıyorum. Yüksek sıcaklardan dolayı dükkânda idare edemiyoruz. Mecbur bu saatlerde eve gidip dinleniyoruz. Klimalarda etkili çalışmıyor. İkindi vaktinde yeni çarşıya çıkıyoruz. Cizre sıcaklıkları çok etkili sıcaklardan dolayı kendimize dikkat etmeliyiz. Özellikle tansiyon ve şeker hastası olanlar dışarı çıkmasın." diye belirtti.

 




Bu haber 720 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI