Bugun...



Dicle Nehri’nde kaybolduğu tahmin edilen çocuğu arama çalışmaları son buldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 12 gün önce Dicle Nehri’ne düştüğü tahmin edilen M.D.'yi bulmak için yapılan arama çalışmaları dün akşam itibarıyla sona erdi. Havadan, karadan ve sudan yapılan arama çalışmalarında kayıp genç bulunamadı.

facebook-paylas
Tarih: 27-11-2023 18:59

Dicle Nehri’nde kaybolduğu tahmin edilen çocuğu arama çalışmaları son buldu

 

 

Cizre’de 12 gün önce evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan ve en son Yafes Mahallesi Dicle Nehri kenarına inerken güvenlik kameraları tarafından görüntülenen ve aile bireyleri tarafından cep telefonu nehir kenarında bulunan 16 yaşındaki M.D.'yi bulmak için yapılan arama ve kurtarma çalışmaları dün akşam itibarıyla sona erdi.

Çevre illerden sevk edilen ekipler, geri döndü. Arama çalışmalarının, yapılacak ihbara göre değerlendirileceği belirtildi.

12 gündür kaybolan gencin arama çalışmaları ile ilgili yazılı açıklamada bulunun AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, "İlimiz Cizre ilçesinde kayıp olan şahıs için Arama kurtarma çalışmaları kapsamında Pazar günü, Eski tarihlerde Dicle Nehri içinde kısıtlı imkânlar ile arama faaliyetlerine katılan Cizre'nin bilinen şahsiyetlerinin bilirkişilerin göstermiş olduğu iki ayrı bölgede bulunan girdaplar da çalışma yoğunlaştırıldı. Dicle Nehri içinde girdap olarak tanımlanan suyun akışının hızlı ve huni şeklinde dönen, insanları dibe çeken iki bölgeye dalgıçlar dalış yaparak tarandı. Van AFAD dalgıç ekipleri, beraberinde su altında insan bedenini tanımlamak için yapay zeka yöntemi ile çalışan Sonar teknolojisini kullanan cihaz ile birlikte su içinde arama faaliyetleri yaptı. Cizre'den Silopi /Habur yolu güzergâhı üzerinden Suriye sınır hattı boyunca Sedde denilen üç ülkenin(Türkiye, Irak ve Suriye) birleşim noktası ve sınırlarımızın bittiği son noktada, kıyı şeridi su üstü bot ile ve karadan yürüyerek tekrar tarandı. Bitlis/Tatvan sualtı grup amirliğine bağlı kurbağa adam ekipleri dalış yaparak arama çalışmaları sürdürdü.  AFAD arama kurtarma ekipleri kıyı şeridinde sazlık, bataklık, kumsal, ağaç ve kayalıklarda takılma sıkışma ihtimali olan tüm bölgelerde yaya ve dürbün ile  gözlem yaparak taradı. Sınır hattı boyunca Sınır Komutanlığınca nöbet kulelerinde bulunan  askeri termal kameralar ile suda olası tüm cisimleri gözetleme yaparak AFAD' a anlık rapor ederek çalışmalara destek sunmakta. Devletin tüm imkânlarını seferber ederek yaptığı özverili çalışmalarda maalesef kayıp şahıs bulunamadı. Arama ve kurtarma çalışmaları pazar günü Saat:14.00 da sonlandırıldı." ifadelerini kullandı. 
 




Bu haber 583 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI