Bugun...



Çermik Kuyu mahallesinde içme suyu sorunu çözülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çermik Kaymakamlığı ve Çermik Belediyesi ortaklığıyla yürütülen projeyle Kuyu mahallesinin içme suyu sorunu çözüme kavuşuyor.

facebook-paylas
Tarih: 25-10-2023 17:02

Çermik Kuyu mahallesinde içme suyu sorunu çözülüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerde vatandaşlara 24 saat kesintisiz, kaliteli ve çeşmeden içilebilir içme suyu ulaştırmak için projeler yürütüyor.

Kırsal mahallelerde kuraklığın etkisini azaltmak amacıyla projeler geliştiren DİSKİ Genel Müdürlüğü, Çermik ilçesine bağlı Kuyu mahallesinde yaz mevsiminde azalan içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak için harekete geçti.

Çüngüş ilçesi Sağtepe mahallesine bağlı Bahçe mezrasında bulunan kaynak suyundan Kuyu mahallesinin de yararlanması için DİSKİ ekipleri çalışmalara başladı.

Proje kapsamında kaynak suyunun Kuyu mahallesine ulaşması için ekipler, 12 bin 100 metre içme suyu boru döşeme çalışmaları yürütüyor.

Çermik Kaymakamı Vahit Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ve DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, çalışmaları inceleyerek teknik personelden bilgi aldı.

Yatırımların belirli bir plan dâhilinde ve vatandaşın öncelikli ihtiyaçları çerçevesinde yapıldığını belirten Diski Genel Müdürü Tutşi, şunları dile getirdi:

“İl merkezimizde ve tüm ilçelerimizde sorumluluk alanımızda olan tüm mahallerimizde değerli hemşerilerimizin içme suyuna en kaliteli ve sağlıklı bir şekilde ulaşması için DİSKİ olarak büyük bir gayret ve sorumlulukla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız değerli hemşerilerimizin hizmetlerimizde en iyi şekilde yararlanmasıdır.”




Bu haber 425 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI