Bugun...



Depremzede çiftçilere süt sağma makinası dağıtıldı

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından depremden etkilenen çiftçilere süt sağma makinası hibe edildi.

facebook-paylas
Tarih: 02-06-2023 17:55

Depremzede çiftçilere süt sağma makinası dağıtıldı

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen süt makinası dağıtımı çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman il Müdürlüğü bünyesinde çalışan Mehmet Korkmaz tarafından süt sağım makinasının özellikleri ve nasıl kullanılacağı hakkında detaylı bilgi verildi.

Tarım ve Orman il Müdürlüğü Nurettin Kiyas konu hakkında yaptığı açıklamada, "İlimizde meydana gelen deprem nedeniyle birçok çiftçimiz hem hayvanlarını kaybetti hem de ahırları yıkıldı. Bu çerçevede özellikle süt hijyeninin süt sağımının pazara daha sağlıklı olarak arz edilmesiyle ilgili il müdürlüğümüz GAP Kalkınma Projesiyle ortaklaşa çiftçilerimize 100 adet süt sağma makinası bugün teslim ettik. Projemizin toplam maliyeti 2 milyon 250 bin çiftçi katkı payımız yüzde 20, yüzde 80 GAP Kalkınma Projesi katkı payıdır. Bu tür projelerimiz özellikle devam edecektir. Çünkü bu deprem sürecinde özellikle sütün piyasaya arzında çok ciddi sıkıntılarla karşılaştık. Ama çok şükür gerek Damızlık Sığır Birliği, Süt Birliği, il müdürlüğümüz ve ulusal birçok süt alan firmalarla ortak çalışmayla bu sorunu çözdük." ifadelerini kullandı.




Bu haber 422 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI