Bugun...



ŞİMŞEK: DOĞAYI, BARIŞI VE ANNELERİMİZİ KORUMALIYIZ.

Toplumsal Mutabakat Derneği Genel Başkanı Mahmut Şimşek, 3 Aralık Engelliler Günü ile ilgili yaptığı basın açıklamasında çok değişik bir noktadan günü değerlendirdi. Doğayı, barışı ve anneleri ön plana aldı. ŞİMŞEK açıklamasında: “Engellilerin Sorunu, Gözyaşlarıyla Çözülmez! Doğayı, barışı ve annelerimizi korumalıyız” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 03-12-2023 11:45

ŞİMŞEK: DOĞAYI, BARIŞI VE ANNELERİMİZİ KORUMALIYIZ.

 

 

TMD’li ŞİMŞEK yazılı açıklamasında; “Biz insanlarımızın eksiklerini gidermede öncü güç olmadıkça, bilimsel önlemini zamanında almadıkça, sorunlarımızı v e  sebeplerini ortadan kaldıramayız. 3 Aralık Engeliler Günü’nü buruk bir gösteri ve temaşa ile kutlanıyor olunması çok şey ifade etmiyor.  Moral motivasyon yanı var elbette… Ama yasakların, eksiklerin şovlarla sumen altı edildiği noktaların durması moral bozukluğuna dönüşmüyor değil. Son yıllarda iktidar sosyal devlet yanıyla konuya oldukça ağırlık verdi. Lakin doğanın tahribi, suların kirliliği, doğum ve sosyal afetler ve terörle engelli sayımız katlanarak çoğalıyor. Engellilerimize bakmak kadar, engelli sayısını azaltmamız gerektiren temel sorunlara inmeliyiz. Her konuda olduğu gibi, sorunları meydana getiren nedenleri kontrol altına almadan “anma günleri”yle sonuçları maliyetli panayır kutlamalarına çevirmekten başka bir işe yaramıyor. Doğuştan engelliler kadar, sonradan engelli olanları asgariye indirmenin çıkış yolu, doğurgan doğayı, barışı ve annelerimizi korumaktan geçiyor.

Özetle, ülkemizde ve dünyada savaş, deprem, kirletilen doğa ve gıdalar nedeniyle engelli doğumların çoğaldığı bir süreç yaşıyoruz. Suların, gıdaların ve sağlıksız yaşam ortamların önlemi alınırsa annelerin engelli doğumlarını azaltabilir.

Biz TMD olarak sosyal afetlerin, savaşların, madde bağımlılık ve trafik kazalarının önlemi alınırsa sonradan engelli olanların sayısı kontrol altına alınabilir, diye düşünüyoruz.

Hamile anneler, Babalar ve çocuklar sağlıklı büyütülmedikçe doğuştan engellilerin sayısı azaltılamaz. Doğayı, suları ve gıdayı kirletmekten vazgeçmediğimiz, sosyal önlemlerde yetersiz kaldığımız, yaşam şartlarını düzeltmediğimiz sürece maalesef engelli ve bağımlı sayımız katlanarak büyüyecektir.

Toplumsal Mutabakat Derneği olarak tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık gününü biz de yürekten kutluyoruz. Engelliler günü törenlerle, iyi niyetli gözyaşlarından ibaret kalmasın. Sosyal afet önlemleri ve bağımlılık sorunu alt yapısız önlenemez. En geç yılbaşında Diyarbakır’ımızda tüm Engelli dernekleriyle bir araya gelerek somut eksiklilerin giderilmesine çalışacağız “ dedi.




Bu haber 749 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI