Bugun...



Kurban Bayramının yaklaşmasıyla derin donduruculara talep arttı

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla etlerini muhafaza altında tutmak isteyen vatandaşlar, derin donduruculara rağbet etti.

facebook-paylas
Tarih: 24-06-2023 00:20

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla derin donduruculara talep arttı

Kurban Bayramına az kala beyaz eşyacılarda satılan derin donduruculara talep arttı.
Bayramda etin kokmaması için vatandaşların dondurucu aldığını belirten Beyaz Eşya Satıcısı Mehmet Haktankaçmaz, İLKHA'ya konuştu.
Üstten kapaklı ve çekmeceli derin dondurucuların daha çok satıldığını söyleyen Haktankaçmaz, yoğun günler geçirdiklerini ifade etti.
Haktankaçmaz, derin dondurucuların kapasitesini aşmadan kullanılması yönünde uyardı.
"İnsanlar bayram öncesi derin dondurucu talep ediyor"
Mehmet Haktankaçmaz
Kurban Bayramı öncesi derin donduruculara yoğunluğun arttığını belirten Haktankaçmaz, "Kurban Bayramı yaza denk gelmeye başladı. Urfa'da özellikle havalar aşırı sıcak geçiyor. İnsanlar et aldığı zaman kısa bir bekleme olsa bile etin kokma tehlikesi var. Bundan dolayı vatandaşlardan gerek düşük kesim gerek yüksek kesimden herkes derin dondurucu almaya başladı. Derin dondurucu artık bir ihtiyaç olmuş. İnsanlar bayram öncesi derin dondurucu talep ediyor. Kurban Bayramı'nda fakir aileler kendisine gelen etleri koyabilmek, diğer aileler eti dağıtma öncesinde bekleme süresi zarfında etin kokmaması için soğutucuya koyuyor. Daha sonra eti dağıtmaya başlıyor. Bu dönem donduruculara baya bir rağbet var. İnsanlar gerek üstten kapaklı gerekse de çekmeceli almaya başladı. Yoğun bir talep yaşanıyor." dedi.
"En düşüğü 3 bin liradan başlıyor"
Dondurucu fiyatları ile ilgili bilgi veren Haktankaçmaz, "Derin dondurucu fiyatları değişiyor. Küçüklük ve büyüklüğüne göre ürün fiyatları değişiyor. En düşüğü 3 bin liradan başlıyor. 10-12 bin liraya kadar fiyatlar yükseliyor. Kişinin ihtiyacına göre değerlendiriliyor. Urfa'da genelde köylerde sandık tipi dondurucular tercih ediliyor. Şehir merkezlerinde ise genelde çekmeceli tercih ediliyor. Köylerde insanlar kovayla yoğurdunu, peynirini muhafaza ediyor. Şehirde genelde çekmeceli alınıyor." diye konuştu.
"Derin dondurucuya kapasitesinden fazla yükleme olmamalı"
Derin dondurucuya çok fazla ürün eklenmesinin makineye zarar verebileceğini dile getiren Haktankaçmaz, "Yazın alınan taze sebzeler, özellikle Urfa'da biber, patlıcan, bamya gibi sebzeler evde haşlanıp poşetlere konuyor. Derin dondurucuya yerleştirdikten sonra bu ürünleri kış aylarında tüketiyorlar. Özellikle derin dondurucu kullanırken kapasitesinden fazla yükleme olmamalı. Bir seferden etlerin hepsi dondurucuya atıldığında etler sıcak olduğundan dolayı kokabiliyor. Bundan dolayı paketleyip donduruculara yerleştirilmesi en doğrusudur. Bu hem dondurucuya hem de ete zarar veriyor. Bundan dolayı küçük parçalar halinde dizmek gerekir." şeklinde konuştu.

 




Bu haber 532 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI