Bugun...



Umut Kervanı depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor

Adıyaman'ın Sincik ve Çelikhan ilçesindeki bazı köylerde yardım faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı Kahta , depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 12-08-2023 00:45

Umut Kervanı depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor

Sincik'e bağlı Karaköse, Surud, Hüseyinli ve Dilektepe köyleri ile Çelikhan'ın Askerhan köylerinde onlarca aileye gıda dağıtımı gerçekleştiren Umut Kervanı Kahta Başkanı Mehmet Sivil, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam edeceklerini belirtti.

Ölümlerin yaşandığı köylerde meydana gelen mağduriyetleri en aza indirmek için köylülerin yardımına koşan Umut Kervanı Kahta Başkanı Mehmet Sivil, Sincik'e bağlı Karaköse, Surud, Hüseyinli ve Dilektepe köyleri ile Çelikhan'ın Askerhan köylerinde onlarca aileye gıda dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. 

 

Hayırsever insanlarla muhtaç sahibi aileler arasında köprü görevi gördüklerini ifade eden Sivil, "Dinimiz, bize kardeşlerimize sahip çıkmayı ve onları korumayı emretmiştir. Bizler de Müslümanlar olarak bu kardeşliğin gereğini yerine getirmek için yola çıktık ve köy köy geziyoruz. İnancımız gereği ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç her insana ulaşma gayretindeyiz. Malumunuz olduğu üzere artçı depremlerle birlikte 5 ve üzeri şiddetinde depremleri yaşamaya devam ediyoruz. Bu durum karşısında sürekli tedbirli ve stok halinde ihtiyaca binaen elimizde malzememizin bulunması gerekiyor. Bundan dolayı hayırseverlerin bu bölgeyi unutmamasını ve bizleri yalnız bırakmamasını istiyoruz." dedi.




Bu haber 313 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI