Bugun...



Cumhurbaşkanı Erdoğan: 13 Nisan'daki gerilimin birinci müsebbibi Netenyahu'dur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren gerilimin birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda buludu.

facebook-paylas
Tarih: 16-04-2024 19:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 13 Nisan'daki gerilimin birinci müsebbibi Netenyahu'dur

 

 

Antalya'daki teleferik kazasına değinen Erdoğan, CHP'nin bu konudaki tutumuna tepki gösterdi. Erdoğan, "Ana muhalefet partisi yöneticilerin daha olayın ilk anından itibaren hadiseyi sulandırma, asıl sorumluları koruma çabaları gözlerden kaçmamıştır. Maalesef aynı vicdansızlığın Beşiktaş'ta yaşanan yangın faciasında da sergilendiğini gördük. Rızkının peşindeki 29 emekçi kardeşimiz İstanbul'un göbeğinde hayatını kaybetti. Ne sendikalardan ne de muhalefet cephesinden kayda değer hiçbir tepki gelmedi." dedi.

Erdoğan, yarınki grup toplantısında seçim sonuçlarını değerlendireceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 - 28 Mayıs seçimleriyle de parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları bir daha açılmamak üzere yine milletimiz tarafından kapatılmıştır." ifadesine dikkat çekti.

Gazze'deki katliama dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin, katliamların çok öncesinde de işgalci rejime askerî amaçla kullanılabilecek hiçbir malzemenin satışına izin vermediğini kaydetti.

"Gerilimin birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir"

İran'ın işgal rejimine yönelik misilleme operasyonunu değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hafta sonu yaşanan hadiseler hem batının çifte standartlı tutumunu hem de tüm bölgeyi sarabilecek savaş ihtimalinin çok uzak olmadığını göstermiştir. Problemin kaynağı doğru tespit edilmelidir. Sadece 13 Nisan gecesine bakarak değerlendirmede bulunmak hakkaniyetli olmayacaktır. 7 Ekim'den bu yana İsrail hükümeti ateşi bölgeye yaymak için provokatif adımlar atmaktadır. israilin Şam'daki İran büyükelçiliğini hedef alması bardağı taşıran son damla oldu. Birkaç ülke dışında tepki veren çıkmadı. İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler. Oysa burada öncelikle kınanması gereken Netanyahu'nun tam kendisidir. Gazze'de kadın çocuk bebek demeden 34 binden fazla masumu katleden, basın mensuplarını öldüren, okulları, kiliseleri, camileri, tam 193 gündür gözleri önünde soykırım uygulayan tüm bunlarla birlikte kamuoyu baskısını azaltmak için her türlü şımarıklığı sergileyen Netayahu'dan başkası değildir. Şurası tartışmasız bir gerçektir 13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren gerilimin birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir."

Türkiye olarak son 2 gündür Gazze'deki katliamların geri plana itilmemesi için temaslarını artırdıklarını aktaran Erdoğan, "Bizim de dün Katar Emiri ile görüşmemiz oldu. Tüm tarafların şu hakikatin idrakinde olması gerekiyor. Gerilimde sürekli el yükselterek hiçbir yere varılmaz. Ateşe körükle gitmenin de Netanyahu yönetimini sürekli şımartmanın da hiç kimseye hayrı dokunmaz. 193 gündür ortada tek bir mağdur vardır o da mazlum Gazze halkıdır. İslam alemi başta olmak üzere sorumluluk sahibi herkes artık seslerini daha fazla yükseltmelidir. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.




Bu haber 544 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI