Bugun...



HÜDA PAR Kulp Belediye Başkan Adayı Sekan ne vadediyor?

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki sorun ve sıkıntıları dile getiren HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekan Gündüz, halkın mevcut belediyecilik anlayışından usandığını belirterek beklentilere cevap verebilecek tek hizmet şeklinin HÜDA PAR'la mümkün olabileceğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 06-03-2024 00:15

HÜDA PAR Kulp Belediye Başkan Adayı Sekan ne vadediyor?

 

 

Kulp ilçesinin başta su olmak üzere temizlik, imar ve sosyal konut gibi birçok alanda sorunlarının olduğunu kaydeden HÜDA PAR Kulp Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekan Gündüz, hazırladıkları projelerle söz konusu sorunların çözümünün yanı sıra ekonomi alanında da çalışmalarda bulunacaklarını dile getirdi.

HÜDA PAR olarak halka hizmet için Belediye Başkanlığına aday olduklarını ve en öncelikli vaat olarak insanlara yalan konuşmayıp kul hakkı yemeyeceklerini, hırsızlık yapmayacaklarını ve halka dürüst davranacaklarını söyleyen Gündüz, ilçenin mevcut sorun ve sıkıntıları karşısında hazırladığı projeleri paylaştı.

"Gençlerimizin istihdamı için tekstil fabrikası açacağız"

Gündüz, "Öncelikle Kulp halkı hizmet ve dürüstlük istiyor. Bunu düşündüğümüzde önceki belediye başkanlarının yaptığı çalışmaları uygun görmüyor, beğenmiyor, yenilik istiyoruz. HÜDA PAR'ın Kulp halkına hizmet edeceğini anlatıyoruz. İnşallah Kulp Belediyesi, halkın belediyesi olacak. Eğer biz kazanırsak inşallah Kulp halkına hizmet edeceğiz, dürüst davranacağız, hırsızlık yapmayacağız, halkımızın hakkını yemeyeceğiz, onlara yalan konuşmayacağız ve ihanet etmeyeceğiz." dedi.

Kulp ilçesinde su sorunu yaşandığını kaydeden Gündüz, "Vatandaşlar özellikle yaz aylarında ciddi su sıkıntısı çekiyor. Bu konuda defalarca yetkili makamlara başvurmamıza rağmen halen sorun bitmiş değil. Şayet seçimi kazanırsak ilçemize su getireceğimizi vadediyoruz. İlçemizin gençleri için tekstil fabrikası açacağız. Bununla ilçedeki işsiz vatandaşlarımıza istihdam imkânı oluşturacağız. Mesela 200 veya 300 kişinin istihdam edileceği bir iş imkânı oluşturulursa ilçede ekonomik kalkınma sağlanmış olur." ifadelerini kullandı.

"Sosyal konutların inşasına destek vereceğiz"

Gündüz, "İlçemizdeki diğer bir sıkıntı temizlik sorunudur. Belediye yönetimine geldiğimizde temizliğe daha fazla önem vereceğiz, şehrimizi temiz tutacağız. Nice yollarımıza araç gitmiyor. Halkımız poşetini, ununu sırtına alarak götürüyor. Elimizden geldiğince halkımızın rahata kavuşabilmesi için tüm evlerimizin önüne yol götüreceğiz." şeklinde konuştu.

İlçede devam eden imar sorunu ve bir türlü inşasına başlanmayan sosyal konut projesine ilişkin konuşan Gündüz, şunları söyledi:

"Kulp ilçemize imar verilmiyor, bu konuda halkımız ciddi sıkıntı çekiyor. İnsanlarımızın arsası var, birinci katını yapmış, zemin artı 2 veya 3 kat olduğu halde imar verilmiyor. İnşallah kapalı olan imar yolunu açacağız. İlçemizin sosyal konut ihtiyacı var. Depremden önce 200 konut vaadi verilmişti. Kura çekimi yapıldı, hak sahipleri belirlenmiş. Aradan 2 buçuk sene geçmiş olmasına rağmen halen temel atılmamış. Bu sorunun üzerinde durup bir an önce teslim edilmesi hususunda gerekli desteği vereceğiz."

Gündüz, "Kulp ilçesinin sorunları çok. Kulp'umuz kayyumla idare ediliyor. Artık kayyumun belediyeden el çekmesi, yerine yerli olan bir belediye başkanının gelmesi ve halka hizmet edebilmesi için çabalıyoruz. Bizim gördüğümüz dürüst ve şeffaf belediyecilik ancak HÜDA PAR'la olur. Onun için gayretimizi arttırıyor ve çalışıyoruz." diye belirtti.




Bu haber 566 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI